skład / składniki
metoda gotowania
sznycel z serem to jedno z ulubionych dań w naszej rodzinie. Można go przygotować nie tylko na rodzinny codzienny lunch lub kolację. To danie będzie wyglądać bardzo elegancko i apetycznie na świątecznym stole.
więc do zrobienia sznycla weź mięso (ja używam wieprzowiny). Pokrój go na porcje, cienkie kawałki. Uderz trochę. Najwygodniej jest przykryć mięso folią spożywczą przed biciem. Jest to konieczne, aby kawałki mięsa nie rozrzucały się po kuchni podczas ubijania.
ubite mięso posolić i posypać przyprawami, wcierając je w mięso rękami.
połóż kawałek sera na połowie każdego kawałka mięsa. Przykryj drugą połową, aby ser znalazł się w środku.
przygotuj osobno trzy filiżanki-z mąką, bułką tartą i jajkiem.
najpierw zwiń sznycle w mące, a następnie zanurz w jajku i panieruj w bułce tartej.
cały sekret robienia chrupiącego sznycla polega na tym, że mięso zanurza się w gorącym oleju.
aby to zrobić, na patelni (lub we frytkownicy) podgrzej wystarczającą ilość oleju roślinnego i ostrożnie opuść tam sznycle. Gotuj przez 3-5 minut.
przygotuj talerz z wyprzedzeniem i połóż na nim papierowe ręczniki lub serwetki, aby nadmiar tłuszczu z gotowych sznycli.
smażony, złoty sznycel wygląda tak apetycznie i pięknie, emanuje tak aromatycznym zapachem, że nikt nie może się mu oprzeć.
gotowe sznycle należy podawać na gorąco. Jednocześnie, przecinając je, stopiony ser wypłynie z nich bardzo apetycznie. Każdy dodatek jest idealny do takich sznycli. Doskonałym dodatkiem będą również świeże warzywa lub sałatki warzywne. A jako sos możesz podać musztardę lub śmietanę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g