sznycel z serem

sznycel to bardzo smaczne i soczyste danie mięsne! Sznycel to cienka warstwa panierowanego mięsa smażonego na oleju. Tradycyjnie jest przygotowywany z kawałka cielęciny, ale możliwe są wyjątki od mięsa z kurczaka lub wieprzowiny. Możesz także urozmaicić tradycyjny przepis, dodając nadzienie serowe. Prawidłowo ugotowane mięso jest chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Pomimo pozornej złożoności przygotowanie go w domu nie będzie trudne. Spróbuj I ty!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 17 g
tłuszcze 38 % 18 g
węglowodany 27 % 13 g
280 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

sznycel z serem to jedno z ulubionych dań w naszej rodzinie. Można go przygotować nie tylko na rodzinny codzienny lunch lub kolację. To danie będzie wyglądać bardzo elegancko i apetycznie na świątecznym stole.
więc do zrobienia sznycla weź mięso (ja używam wieprzowiny). Pokrój go na porcje, cienkie kawałki. Uderz trochę. Najwygodniej jest przykryć mięso folią spożywczą przed biciem. Jest to konieczne, aby kawałki mięsa nie rozrzucały się po kuchni podczas ubijania.
ubite mięso posolić i posypać przyprawami, wcierając je w mięso rękami.
połóż kawałek sera na połowie każdego kawałka mięsa. Przykryj drugą połową, aby ser znalazł się w środku.
przygotuj osobno trzy filiżanki-z mąką, bułką tartą i jajkiem.
najpierw zwiń sznycle w mące, a następnie zanurz w jajku i panieruj w bułce tartej.
cały sekret robienia chrupiącego sznycla polega na tym, że mięso zanurza się w gorącym oleju.
aby to zrobić, na patelni (lub we frytkownicy) podgrzej wystarczającą ilość oleju roślinnego i ostrożnie opuść tam sznycle. Gotuj przez 3-5 minut.
przygotuj talerz z wyprzedzeniem i połóż na nim papierowe ręczniki lub serwetki, aby nadmiar tłuszczu z gotowych sznycli.
smażony, złoty sznycel wygląda tak apetycznie i pięknie, emanuje tak aromatycznym zapachem, że nikt nie może się mu oprzeć.
gotowe sznycle należy podawać na gorąco. Jednocześnie, przecinając je, stopiony ser wypłynie z nich bardzo apetycznie. Każdy dodatek jest idealny do takich sznycli. Doskonałym dodatkiem będą również świeże warzywa lub sałatki warzywne. A jako sos możesz podać musztardę lub śmietanę.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy