skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, zmiel mniejszą połowę cebuli blendrem do stanu papkowatego. Pozostałą cebulę wkładamy do rondla i napełniamy wrzącą wodą, odstawiamy na 10 minut. Następnie spuść wodę, włóż cebulę do głębokiej miski, wlej ocet stołowy, wlej cukier i szczyptę soli, wymieszaj i pozostaw do marynowania na 20 minut.
2. W międzyczasie myję wieprzowinę, suszymy ręcznikiem papierowym, kroimy na kawałki, jak na kebab. Włóż mięso do miski, dodaj kleik cebulowy, sól i pieprz, dopraw kolendrą. Przykryj mięso folią spożywczą, Wyślij do lodówki na 3 godziny.
3. Po upływie określonego czasu odcedź uwolniony płyn z cebuli, włóż go do żaroodpornej formy, a następnie rozłóż mięso, przykryj folią, wyślij formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez godzinę. Następnie usuwamy folię, zwiększamy temperaturę do 200 stopni, kontynuujemy pieczenie przez 30 minut.
podawaj mięso na stole na gorąco z dodatkiem ziemniaków lub ze świeżymi warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g