paluszki krabowe w cieście z serem

smażone paluszki krabowe z rumianą skórką serową. Ten przepis jest szybki, bardzo pomoże, gdy musisz szybko ugotować coś gorącego. Do smażenia w cieście paluszki krabowe nadają się zarówno mrożone, jak i schłodzone. Rozmrażanie patyczków nie jest konieczne.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 44 % 20 g
węglowodany 36 % 16 g
266 kcal
IG: 27 / 0 / 73

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw przygotuj wszystkie produkty zgodnie z listą. Uwolnimy paluszki krabowe z opakowania, usuniemy z nich folię. Do ciasta potrzebujemy jajek, mąki i twardego sera, do panierowania – bułki tartej, do smażenia – oleju roślinnego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij jajka na głęboką miskę, dodaj sól i mąkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jajka z mąką dobrze zagniatamy, aby mąka się rozproszyła i nie pozostały grudki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W mieszance jajeczno-mącznej wcieramy twardy ser na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze zagnieść powstały gęsty placek z jajek, mąki i sera.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż paluszki krabowe do ciasta serowo-jajecznego i dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Paluszki krabowe w cieście panierujemy obficie w bułce tartej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Panierowane paluszki krabowe układamy w oleju roślinnym rozgrzanym na patelni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smażyć paluszki krabowe na średnim ogniu, obracając na różne strony, aż będą całkowicie zarumienione.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj paluszki krabowe w cieście z gorącym serem, jako gorącą przekąskę, możesz z majonezem lub kwaśną śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy