skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw przygotuj wszystkie produkty zgodnie z listą. Uwolnimy paluszki krabowe z opakowania, usuniemy z nich folię. Do ciasta potrzebujemy jajek, mąki i twardego sera, do panierowania – bułki tartej, do smażenia – oleju roślinnego.
Krok 2:
Rozbij jajka na głęboką miskę, dodaj sól i mąkę.
Krok 3:
Jajka z mąką dobrze zagniatamy, aby mąka się rozproszyła i nie pozostały grudki.
Krok 4:
W mieszance jajeczno-mącznej wcieramy twardy ser na grubej tarce.
Krok 5:
Dobrze zagnieść powstały gęsty placek z jajek, mąki i sera.
Krok 6:
Włóż paluszki krabowe do ciasta serowo-jajecznego i dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Paluszki krabowe w cieście panierujemy obficie w bułce tartej.
Krok 8:
Panierowane paluszki krabowe układamy w oleju roślinnym rozgrzanym na patelni.
Krok 9:
Smażyć paluszki krabowe na średnim ogniu, obracając na różne strony, aż będą całkowicie zarumienione.
Krok 10:
Podawaj paluszki krabowe w cieście z gorącym serem, jako gorącą przekąskę, możesz z majonezem lub kwaśną śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g