szaszłyki z bobra na węglu drzewnym

odpowiedni kebab z bobra-delikatny, soczysty, bardzo smaczny! Gotuj! Do smaku szaszłyk bobrowy stoi między wieprzowiną a kurczakiem króliczym. Im lepiej namoczysz mięso, tym bielsze. Jeśli kupujesz już pokrojonego bobra, powąchaj mięso. Jeśli (Pardon) strumień bobra zostanie usunięty krzywo, mięso będzie brzydko pachnieć, a uratowanie go - bez opcji - jest nierealne. Jeśli jesteś myśliwym, nie będzie z tym problemu.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 89 % 17 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 5 % 1 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 D

jak zrobić kebab z bobra na węglu drzewnym?

1. Pokrój pokrojonego bobra na duże kawałki i namocz w wodzie. Moczyć zwykle od dnia do trzech, okresowo zmieniając wodę.
2. Następnie pokrój mięso na porcje i włóż do pojemnika do marynowania (aby zmieścić się w lodówce). Pokrój cebulę w krążki i jabłka w cienkie plasterki. Dodaj do mięsa i wymieszaj. Dodaj przyprawy. Wymieszaj wodę z octem, aby smak był lekko kwaśny, i zalej mięso kwaśną wodą, aby mięso było całkowicie utopione. Wstaw na zimno na dzień lub trzy. Czasami mieszaj. Jeśli chodzi o sól-to do wyboru. Nie solę grilla podczas marynowania, jestem pewien, że sól wyciąga soki z mięsa. Sól, gdy jest nawleczona na szpikulec lub gdy jem (najczęściej sól nie jest potrzebna, wychodzi tak smacznie).
3. Połóż mięso na szaszłykach (lub ułóż na ruszcie grillowym) i gotuj na średnim ogniu przez niecałą godzinę, obracając, gdy zacznie się opiekać. W tym procesie możesz polać mięso marynatą lub winem (piwem) - nie będzie gorzej.
nie musisz tego podawać - sami przyjdą i złapią.
miłego!

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

przebij mięso nożem: jeśli nóż wchodzi łatwo i płynie jasny sok, oznacza to, że jest gotowy, jeśli sok jest różowy lub czerwony - musisz kontynuować gotowanie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mięso bobra - 146   kcal/100g

Podobne przepisy