skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić kebab z bobra na węglu drzewnym?
1. Pokrój pokrojonego bobra na duże kawałki i namocz w wodzie. Moczyć zwykle od dnia do trzech, okresowo zmieniając wodę.
2. Następnie pokrój mięso na porcje i włóż do pojemnika do marynowania (aby zmieścić się w lodówce). Pokrój cebulę w krążki i jabłka w cienkie plasterki. Dodaj do mięsa i wymieszaj. Dodaj przyprawy. Wymieszaj wodę z octem, aby smak był lekko kwaśny, i zalej mięso kwaśną wodą, aby mięso było całkowicie utopione. Wstaw na zimno na dzień lub trzy. Czasami mieszaj. Jeśli chodzi o sól-to do wyboru. Nie solę grilla podczas marynowania, jestem pewien, że sól wyciąga soki z mięsa. Sól, gdy jest nawleczona na szpikulec lub gdy jem (najczęściej sól nie jest potrzebna, wychodzi tak smacznie).
3. Połóż mięso na szaszłykach (lub ułóż na ruszcie grillowym) i gotuj na średnim ogniu przez niecałą godzinę, obracając, gdy zacznie się opiekać. W tym procesie możesz polać mięso marynatą lub winem (piwem) - nie będzie gorzej.
nie musisz tego podawać - sami przyjdą i złapią.
miłego!
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
przebij mięso nożem: jeśli nóż wchodzi łatwo i płynie jasny sok, oznacza to, że jest gotowy, jeśli sok jest różowy lub czerwony - musisz kontynuować gotowanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mięso bobra - 146 kcal/100g