szaszłyki wieprzowe w powolnej kuchence

szaszłyki bez ognia-szybkie, smaczne, oryginalne i łatwe! Chcesz grilla, a ceny restauracji gryzą, czy nie ma możliwości ugotowania ogniska w pobliżu? 45 minut i delektujesz się prawdziwym kebabem. To danie restauracyjne można przygotować nie tylko na wydarzenie, ale w dowolnym momencie. Korzyści z gotowania kebabów w ten sposób jest wiele. Nie musisz myśleć o drewnie ani węglach, dźwigać ciężarów w postaci grilla, szaszłyków itp. Podajemy tak po prostu, na przysmak i z warzywami, do różnych dodatków. Sosy, majonez-według Twojego gustu.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 50 % 17 g
węglowodany 26 % 9 g
200 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Połóż mięso, sprawdź je i wybierz żądaną część. Oczyścimy wszystko z nadmiaru, a to nie tylko kości, ale także filmy, skórę, żyły, jednym słowem wszystko, co nie pozwoli kebabowi stać się miękkim i delikatnym. Smalec, jeśli chcesz, nie możesz go usunąć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Są różne opinie-myć lub nie myć mięsa. Myć. Ale wtedy ważne jest, aby pozwolić mu wyschnąć z wilgoci i pokroić na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z reguły do wieprzowiny należy cebula. Możesz go pokroić w plasterki – tak, aby nie były większe niż plastry mięsa, w przeciwnym razie cebula się przypali, a mięso się nie ugotuje. Postanowiłam wziąć bułgarską paprykę. Ma niezrównany smak i kolor. Wszystko to tylko ozdobiło moje szaszłyki. Pokrój pieprz na małe kwadraty, aby dopasować rozmiar mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Aby Kebab był smaczniejszy, musisz przygotować marynatę. Istnieje wiele przepisów na przygotowanie marynaty do grilla. Ale po otrzymaniu twardego mięsa na wyjściu prawie na zawsze zrezygnowałem z octu. W końcu jest łagodniejszy środek. Obtoczyłem mięso w suchych przyprawach i soli, a następnie pokropiłem olejem i sosem sojowym. Robimy wszystko do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jeśli masz czas i nikt nad tobą nie wisi" z prośbami o zrobienie wszystkiego jak najszybciej, wyślij mięso na pół godziny do lodówki. Gotuję częściej 10 minut po marynowaniu, na przemian nawlekając mięso i paprykę (w Twoim przypadku cebulę) na drewniane szaszłyki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kapiemy dosłownie trochę oleju do miski. Włącz Multicooker w trybie "smażenie" (lub pieczenie, jeśli nie ma takiej opcji). Ustaw czas na 30 minut. Ale podczas smażenia zobaczysz, że mięso gotuje się wcześniej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smaż szaszłyki, obracając z jednej strony na drugą, aż będą ugotowane. Nie musisz zamykać pokrywki, w przeciwnym razie okaże się, że nie jest to kebab, ale gulasz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Aby jeszcze bardziej zaskoczyć szaszłyki, przygotuj sos. Można go łatwo przygotować samodzielnie lub w powolnej kuchence. Podczas smażenia szaszłyków można osobno zagotować sok mandarynkowy, dodać do niego masło, odparować na małym ogniu. Po rozcieńczeniu skrobi w wodzie wlej ją do soku i wymieszaj. Zrobiłem to szybko w misce multicookera, wyjmując szaszłyki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie mięso w sosie przez kilka minut lub po prostu polać podczas serwowania. Pyszne niesamowite!

i więcej porad

aby przygotować domowy kebab w powolnej kuchence, wskazane jest cięcie mięsa na małe plasterki. Wtedy okaże się szybszy i bardziej soczysty, ponieważ nie będziesz musiał długo smażyć.

marynaty i sosy mogą być różne. Ale nawet jeśli nie masz nic wyrafinowanego, pieprz mięso, posyp ziołami i solą lub trzymaj w majonezie lub śmietanie, a twoje życie się powiedzie!

nie zapomnij przymierzyć szaszłyków do dna miski wolnowaru przed naciągnięciem mięsa i warzyw na szaszłyki. Jeśli już, przyciąć, aby pasowały.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy