skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozgrzej olej roślinny na ogniu.
2. Mięso myjemy, kroimy na kawałki średniej wielkości, wysyłamy do gorącego oleju, smażymy.
3. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę na szerokie półpierścienie, marchewki na duże talerze, wyślij warzywa do mięsa, smaż na złoty kolor.
4. Wlej trochę wody do kotła, około pół szklanki, gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, około 20 minut.
5. Paprykę oczyszczamy z nasion i przegród, myjemy, kroimy w paski. Obierz czosnek, posiekaj nożem.
6. Dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę i czosnek do mięsa, smaż, aż płyn wyparuje.
7. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na ćwiartki, rozprowadzamy do pozostałych składników, napełniamy przegotowaną wodą, aby pokryła całą zawartość kotła. Sól i pieprz do smaku, dopraw zirą. Dusić do miękkości ziemniaków, około 15-20 minut w zależności od odmiany.
podawaj kaurdak na gorąco, posypując ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal / 100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g