roladki z cukinii z czosnkiem

świetna przekąska na wakacje i na bufet. Bułki z cukinii nadziewane serem i czosnkiem wyglądają bardzo pięknie na świątecznym stole i są łatwe do przygotowania. Bułki można zrobić nie tylko z cukinii, ale także z cukinii i bakłażana. To danie jest również nazywane "językiem teściowej".
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 3 g
tłuszcze 53 % 8 g
węglowodany 27 % 4 g
103 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Aby przygotować bułki z cukinii z czosnkiem, najpierw przygotujemy samą cukinię. Dobrze myjemy cukinię pod bieżącą wodą i obieramy. Jeśli cukinia jest młoda, zostawiamy skórkę. Cukinię kroimy ostrym nożem wzdłuż na talerze (języki). Lekko sól. Pozostaw na 10 minut, a następnie osusz cukinię ręcznikiem papierowym (susz), usuwając uwolniony sok.

2. Smażyć każdy talerz cukinii na niewielkiej ilości oleju roślinnego z obu stron na złoty kolor. Aby cukinia wydzielała mniej płynu, możesz lekko zanurzyć je w mące przed smażeniem (u mnie były dobrze smażone i bez mąki). Składamy smażoną cukinię na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

3. Gdy cukinia ostygnie, przygotuj nadzienie do bułek. Bierzemy ser, odpowiedni jest każdy ser, twardy, półtwardy, a nawet miękki ser twarogowy lub tłusty twaróg. Tym razem miałem ser gouda. Zetrzyj ser na drobnej tarce. Dodaj posiekany czosnek do sera. Możesz również zetrzeć czosnek na drobnej tarce. Nawet drobno posiekany koperek, pieprz, dodaj majonez i dobrze wymieszaj nadzienie, aż będzie gładkie.

4. Pomidory myjemy i suszymy. Pomidory należy wybierać dojrzałe i mięsiste, o grubej ścianie. Najpierw pokrój na ćwiartki, następnie usuń miąższ z nasionami i sokiem łyżką, a następnie pokrój każdą obraną ćwiartkę w paski na 3-4 części.

5. Przekręć bułki z cukinii z nadzieniem. Bierzemy jeden talerz smażonej cukinii, kładziemy na nim jedną łyżeczkę nadzienia serowego i pasek pomidora. Owinąć szczelnie w rolkę.

6. Bułki z cukinii z nadzieniem serowo-czosnkowym układamy na talerzu ze zjeżdżalnią i dekorujemy natką pietruszki.

takie "języki teściowej" z cukinii z czosnkiem można złożyć w pojemniku i zabrać ze sobą do natury. Wspaniała przekąska piknikowa, świetnie komponuje się z kebabem.

smacznego! Gotuj z przyjemnością, a wszystko się ułoży!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy