skład / składniki
metoda gotowania
1. Aby przygotować bułki z cukinii z czosnkiem, najpierw przygotujemy samą cukinię. Dobrze myjemy cukinię pod bieżącą wodą i obieramy. Jeśli cukinia jest młoda, zostawiamy skórkę. Cukinię kroimy ostrym nożem wzdłuż na talerze (języki). Lekko sól. Pozostaw na 10 minut, a następnie osusz cukinię ręcznikiem papierowym (susz), usuwając uwolniony sok.
2. Smażyć każdy talerz cukinii na niewielkiej ilości oleju roślinnego z obu stron na złoty kolor. Aby cukinia wydzielała mniej płynu, możesz lekko zanurzyć je w mące przed smażeniem (u mnie były dobrze smażone i bez mąki). Składamy smażoną cukinię na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
3. Gdy cukinia ostygnie, przygotuj nadzienie do bułek. Bierzemy ser, odpowiedni jest każdy ser, twardy, półtwardy, a nawet miękki ser twarogowy lub tłusty twaróg. Tym razem miałem ser gouda. Zetrzyj ser na drobnej tarce. Dodaj posiekany czosnek do sera. Możesz również zetrzeć czosnek na drobnej tarce. Nawet drobno posiekany koperek, pieprz, dodaj majonez i dobrze wymieszaj nadzienie, aż będzie gładkie.
4. Pomidory myjemy i suszymy. Pomidory należy wybierać dojrzałe i mięsiste, o grubej ścianie. Najpierw pokrój na ćwiartki, następnie usuń miąższ z nasionami i sokiem łyżką, a następnie pokrój każdą obraną ćwiartkę w paski na 3-4 części.
5. Przekręć bułki z cukinii z nadzieniem. Bierzemy jeden talerz smażonej cukinii, kładziemy na nim jedną łyżeczkę nadzienia serowego i pasek pomidora. Owinąć szczelnie w rolkę.
6. Bułki z cukinii z nadzieniem serowo-czosnkowym układamy na talerzu ze zjeżdżalnią i dekorujemy natką pietruszki.
takie "języki teściowej" z cukinii z czosnkiem można złożyć w pojemniku i zabrać ze sobą do natury. Wspaniała przekąska piknikowa, świetnie komponuje się z kebabem.
smacznego! Gotuj z przyjemnością, a wszystko się ułoży!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g