skład / składniki
metoda gotowania
obieramy cebulę i czosnek ze skóry, paprykę ze skórki i nasion. Posiekaj czosnek. Paprykę i cebulę kroimy w małe kostki.
teraz przygotuj mięso. Aby to zrobić, myjemy wołowinę, za pomocą serwetek pozbywamy się płynu, a także kroimy mięso w kostkę.
teraz ugotuj makaron. Aby to zrobić, zagotuj wodę w rondlu, włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 7 minut. Po tym czasie zdejmij patelnię z ognia, umyj makaron i wrzuć go do durszlaka.
wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej. Już na rozgrzanej patelni rozprowadzamy wcześniej przygotowane składniki, a mianowicie paprykę, czerwoną cebulę, czosnek i kawałki wołowiny. Smaż zawartość patelni przez 5 minut, ciągle mieszając żywność.
następnie dodaj makaron, sezam i sos chili na patelnię, wlej sos sojowy. Kontynuujemy gotowanie potrawy, dusząc ją przez kolejne 2 minuty.
ugotowany makaron z wołowiną i warzywami przenosi się na talerz, posypuje posiekanymi ziołami według własnych upodobań i podaje do stołu.
niesamowicie smaczny i aromatyczny makaron z wołowiną i warzywami to wspaniały obiad po dniu pracy. Danie przygotowane według tego przepisu jest obfite, bogate i smaczne, a sos sojowy z sosem chili i czosnkiem dodaje mu szczególnej pikanterii.
to wspaniałe danie kuchni japońskiej, które jest bardzo szybkie w przygotowaniu i idealne na codzienne dni. Można go gotować z innymi warzywami, na przykład można również dodać pokrojoną cukinię, bakłażana lub marchewkę w kostkę. Okaże się również smaczny, ale dzięki zastosowaniu innych składników danie nabierze innego koloru. Tak więc makaron z wołowiną można uznać za uniwersalne połączenie bazowe do eksperymentowania z warzywami i sosami. Na przykład możesz użyć sosu teriyake zamiast sosu sojowego. Konieczne jest dodanie sosu do tego dania, w przeciwnym razie makaron będzie suchy i nie uzyska tego jasnego bogatego niezbędnego smaku i tak atrakcyjnego wyglądu, co jest ważne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g