skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec wieprzowinę z musztardą w folii pieczonej w piekarniku? Przygotuj produkty według listy. W razie potrzeby rozmrozić mięso z wyprzedzeniem. Wybierz mieszankę przypraw do smaku.
Krok 2:
Umyj wieprzowinę i dobrze osusz ręcznikiem papierowym. Czosnek obrać i pokroić w długie kostki. W mięsie wykonaj nakłucia ostrym nożem i posyp czosnkiem.
Krok 3:
Wymieszaj musztardę z przyprawami i solą i dobrze posmaruj wieprzowinę ze wszystkich stron. Pozostaw mięso na co najmniej godzinę. Najlepiej 3-4 godziny.
Krok 4:
Zawiń mięso w folię i wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni na 60 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
Krok 5:
Po około 35-45 minutach rozwiń mięso i upiecz przez kolejne 10-20 minut.
Krok 6:
Jeśli włączysz konwekcję, zajmie to mniej czasu, weź to pod uwagę.
Krok 7:
Podawaj gotową wieprzowinę w musztardzie, krojąc ostrym nożem na porcje.
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
przeczytaj artykuł o tym, jak najlepiej używać folii do gotowania folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym . Zawiera wiele niezbędnych informacji, wskazówek i hacków życia.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Szyjka wieprzowa - 343 kcal/100g