wieprzowina z musztardą w folii pieczona w piekarniku

niezrównany pyszny, apetyczny, soczysty na świątecznym stole! Wieprzowina z musztardą w folii pieczona w piekarniku okazuje się niezwykle aromatyczna, miękka, delikatna, dobrze upieczona. Możesz doprawić go dowolnymi przyprawami i przyprawami do smaku. I podawaj pod dowolnymi sosami, jako przystawkę lub danie główne.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 13 g
tłuszcze 70 % 31 g
węglowodany 0 % 0 g
338 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec wieprzowinę z musztardą w folii pieczonej w piekarniku? Przygotuj produkty według listy. W razie potrzeby rozmrozić mięso z wyprzedzeniem. Wybierz mieszankę przypraw do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj wieprzowinę i dobrze osusz ręcznikiem papierowym. Czosnek obrać i pokroić w długie kostki. W mięsie wykonaj nakłucia ostrym nożem i posyp czosnkiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj musztardę z przyprawami i solą i dobrze posmaruj wieprzowinę ze wszystkich stron. Pozostaw mięso na co najmniej godzinę. Najlepiej 3-4 godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zawiń mięso w folię i wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni na 60 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po około 35-45 minutach rozwiń mięso i upiecz przez kolejne 10-20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jeśli włączysz konwekcję, zajmie to mniej czasu, weź to pod uwagę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj gotową wieprzowinę w musztardzie, krojąc ostrym nożem na porcje.

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

przeczytaj artykuł o tym, jak najlepiej używać folii do gotowania folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym . Zawiera wiele niezbędnych informacji, wskazówek i hacków życia.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g
  • Szyjka wieprzowa - 343   kcal/100g

Podobne przepisy