jajecznica w powolnej kuchence

pyszne śniadanie z jajek w powolnej kuchence! Wiele osób woli jajecznicę na śniadanie. Po pierwsze, jest przygotowywany bardzo szybko i nie wymaga spędzania dużo czasu w kuchni, co jest cenne na dzień pracy, po drugie, jajecznica jest smaczna sama w sobie, ponadto to danie można urozmaicić, uzupełniając je kiełbasą, serem lub świeżymi warzywami, po trzecie, jest to obfite danie, które jest również ważne dla osoby pracującej. Powolna kuchenka przygotowanie nawet tego prostego dania ułatwia i przyspiesza. Okazuje się, że jajecznica nie jest gorsza niż na patelni na kuchence, ale bez nadmiaru dymu i zapachu.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 11 g
tłuszcze 69 % 25 g
węglowodany 0 % 0 g
206 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. W przypadku jajecznicy najważniejsze są świeże jaja kurze, oczywiście lepiej jest jeść rustykalne, ale te, które są w lodówce, dowolnej kategorii, również zejdą. Kawałek gotowanego lub innego jajka doskonale uzupełni smak i obecność kiełbasy. Jajecznicę można gotować bez kiełbasy, ale z nią jest smaczniejsza i bardziej satysfakcjonująca. Pomidory sprawią, że jajecznica będzie jeszcze smaczniejsza, ale musisz wziąć niezbyt miękkie i dojrzałe owoce, w przeciwnym razie jajecznica nie zadziała.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej bezwonny olej roślinny do miski multicookera, wystarczy jedna łyżka stołowa. Najważniejsze jest to, że całe dno miski multicookera jest nasmarowane olejem. W przeciwnym razie jajecznica może przykleić się do dna i trudno będzie ją wyjąć. Włącz program "SMAŻENIE" i pozwól olejowi się rozgrzać. Następnie wbijamy jaja kurze. Dla tej osoby wystarczy kilka sztuk na śniadanie. Spożywanie większej ilości jajek dziennie jest również szkodliwe. Sól i pieprz do smaku jaja kurze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pozwól jajkom związać się, smażąc je najpierw z otwartą pokrywką. gdy białko zmieni kolor na biały, przykryj Multicooker pokrywką. Czas smażenia w zainstalowanym programie jest ustawiany automatycznie, oczywiście smażenie jajecznicy przez tyle czasu nie jest konieczne, wystarczy pięć minut. Smażenie jajecznicy pod przykryciem jest konieczne, aby żółtko było dobrze upieczone w środku, ponieważ w większości przypadków używamy jaj kurzych ze sklepu, aby uniknąć przedostania się różnych zarazków.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajecznica jest gotowa. Najważniejsze, aby nie prześwietlić jej multicookera (nawet jeśli jest wyłączony), w przeciwnym razie możesz wysuszyć białko, zamieni się w suchy film. ostrożnie wyjmij jajecznicę drewnianą lub plastikową szpatułką z miski multicookera, uważając, aby nie uszkodzić jaj, aby żółtko się nie rozprzestrzeniło. Możesz podać jajecznicę ze świeżymi warzywami, kiełbasą i białym chlebem. Obfite i smaczne śniadanie zapewni organizmowi energię na cały dzień. Smacznego!

*

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy