mięso wieprzowe w kaczątku

ugotuj niesamowicie smaczne i soczyste mięso-po prostu polizaj palce! Lubię gotować różne potrawy w kaczątku, ale jest to szczególnie dobre do gotowania mięsa. Ze względu na to, że kaczątko ogrzewa się równomiernie i do wysokich temperatur, produkty w nim są aromatyczne i soczyste, można powiedzieć, gotowane we własnym soku.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 30 % 6 g
węglowodany 40 % 8 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

jak zrobić mięso wieprzowe w kaczątku? Aby przygotować to danie, potrzebujesz 600 g schłodzonej wieprzowiny, którą należy opłukać, a następnie pokroić na małe kawałki.

teraz przygotuj warzywa: średnie ziemniaki, jedną dużą marchewkę, paprykę. Warzywa umyć i grubo pokroić: marchewki w duże kółka, paprykę w podłużne paski, a ziemniaki w ćwiartki.

ugotowane mięso obtocz w przyprawach i połóż na dnie kaczątka. Dodaj drobno posiekany czosnek, sól do warzyw i dobrze wymieszaj, a następnie połóż mieszankę warzywną na mięsie. Dodaj groszek ziela angielskiego.

napełnij zawartość kaczątka bulionem, lepiej, jeśli jest mięsny. Musisz wlać, aby bulion nie dotarł do krawędzi kaczątka, zobacz kilka.

kaczątko można teraz włożyć do piekarnika. W temperaturze 200 stopni mięso i warzywa ugotują się w półtorej godziny. Jeśli mięso jest twarde, może to zająć więcej czasu. Delikatnie wymieszaj warzywa kilka razy.

danie dobrze jest podawać na gorąco, dekorując je świeżymi ziołami-pietruszka jest idealna do tych celów. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal / 100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy