skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić mięso wieprzowe w kaczątku? Aby przygotować to danie, potrzebujesz 600 g schłodzonej wieprzowiny, którą należy opłukać, a następnie pokroić na małe kawałki.
teraz przygotuj warzywa: średnie ziemniaki, jedną dużą marchewkę, paprykę. Warzywa umyć i grubo pokroić: marchewki w duże kółka, paprykę w podłużne paski, a ziemniaki w ćwiartki.
ugotowane mięso obtocz w przyprawach i połóż na dnie kaczątka. Dodaj drobno posiekany czosnek, sól do warzyw i dobrze wymieszaj, a następnie połóż mieszankę warzywną na mięsie. Dodaj groszek ziela angielskiego.
napełnij zawartość kaczątka bulionem, lepiej, jeśli jest mięsny. Musisz wlać, aby bulion nie dotarł do krawędzi kaczątka, zobacz kilka.
kaczątko można teraz włożyć do piekarnika. W temperaturze 200 stopni mięso i warzywa ugotują się w półtorej godziny. Jeśli mięso jest twarde, może to zająć więcej czasu. Delikatnie wymieszaj warzywa kilka razy.
danie dobrze jest podawać na gorąco, dekorując je świeżymi ziołami-pietruszka jest idealna do tych celów. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g