skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Koreańskie ogórki mięsne? Przede wszystkim przygotuj produkty wymienione na liście. Papryka może być używana w różnych kolorach, wtedy gotowe danie wyjdzie niesamowicie jasne i apetyczne. Opłucz ogórek, paprykę i obrany czosnek w czystej wodzie.
Krok 2:
Pokrój ogórki w cienkie paski o długości około 5 centymetrów. Wyślij kostki do talerza lub małej miski, Posol i pozostaw w ten sposób na 10-15 minut.
Krok 3:
Pokrój wołowinę na cienkie, długie kawałki. Aby ułatwić krojenie mięsa, wyślij je do zamrażarki i lekko zamroź.
Krok 4:
Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie i drobno posiekaj czosnek ręcznie. W razie potrzeby przełóż czosnek przez prasę. Do przepisu użyłam połowy cebuli i połowy czerwonej sałatki.
Krok 5:
Paprykę pokrój w cienkie paski.
Krok 6:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Na dużym ogniu podsmaż wołowinę do miękkości. Nie zajmie to dużo czasu, od 3 do 5 minut.
Krok 7:
Aby mięso było smażone, a nie duszone, podsmażałem je częściami. Te. najpierw ugotowałem połowę porcji, położyłem gotową wołowinę na talerzu, a następnie usmażyłem pozostałe mięso na patelni. Pamiętaj, aby ciągle mieszać kawałki podczas pieczenia, aby się nie przypaliły.
Krok 8:
Dodaj cebulę do wołowiny na patelni i wlej sos sojowy. Mieszając, smaż przez około dwie minuty.
Krok 9:
Z ogórków delikatnie wyciśnij pojawiający się sok. Wyślij kostki do głębokiej miski. Dodaj kolendrę, cukier, ostrą paprykę (dostosuj jej ilość do smaku) i czosnek.
Krok 10:
Dodaj wołowinę z cebulą do ogórków.
Krok 11:
Następnie dodaj paprykę i ocet.
Krok 12:
Wszystko dobrze wymieszaj i posmakuj. W razie potrzeby dodaj brakującą ilość soli, cukru lub octu. Gotowe danie powinno być słodko-kwaśne.
Krok 13:
Odstaw na 5-10 minut. Posyp sezamem i świeżymi ziołami. Gotowe, podawaj!
z ziół użyj koperku lub pietruszki. Szczególnie dobra jest zielona młoda cebula.
doskonałe jako samodzielne danie, a także jako dodatek do gotowanego ryżu.
smacznego!
Skóra, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie trzeba jej ciąć.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Chuda wołowina - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g