omlet faszerowany pomidorami i papryką

nadziewany omlet-pyszny, szybki, piękny. Spróbuj! Przepis na ten omlet widziałem w programie telewizyjnym z Ilyą Lazerson. Przepis bardzo mi się podobał. Gotuje się szybko, smacznie. Nadzienia mogą być różne. Autor przygotowywał z nadzieniem smażonych pieczarek, cebuli, mąki, śmietany i sera. To nadzienie jest najsmaczniejsze. Oferuję przepis z nadzieniem z tego, co znaleziono w kraju. Omlet okazuje się soczysty i pyszny.
SkazkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 15 % 3 g
82 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić Oomlet nadziewany pomidorami i papryką? Produkty Znalezione w kraju. Zetrzyj ser. Drobno posiekaj szynkę, pomidor, paprykę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka z mlekiem, mąką, pieprzem, solą. Ponieważ jajka są różne-małe, duże, zawsze dodaję mleko do omletu w ten sposób: biorę połowę skorupy z jajka i wlewam do niego mleko, ile jajek jest używanych, tyle połówek z mlekiem. Na 3 jajka 3 połówki skorupy z mlekiem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej mieszaninę na patelnię. Na średnim ogniu podsmaż trochę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy omlet zacznie poruszać się po patelni, połóż nadzienie na połowie omletu. Rozłóż nadzienie tak, aby w linii prostej było kontynuacją uchwytu z patelni, patrz zdjęcie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj nadzienie drugą połówką. Smażyć trochę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przełóż nadziewany omlet na talerz, tak aby okrągła krawędź była zwinięta. Omlet jest gotowy. Soczysty, pyszny. Mała wskazówka-omlet z 2 jajek to wystarczająca porcja dla pań i łatwiej się przewraca.

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy