skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki. Pokrój kurczaka na porcje.
Krok 2:
Mięso polać sosem sojowym, posypać skrobią, dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut.
Krok 3:
Paprykę obrać z nasion, pokroić na małe kawałki. Pokrój seler i ostrą paprykę na małe kawałki. Pokrój czosnek w płatki.
Krok 4:
Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny, dodaj cukier i smaż, mieszając, aż się karmelizuje.
Krok 5:
Umieść kurczaka na patelni. Smażyć na dużym ogniu na złoty kolor.
Krok 6:
Rozłóż seler i chili na kurczaku. Smażyć razem przez 1 minutę.
Krok 7:
Następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
Krok 8:
Dodaj paprykę, czosnek na patelnię.
Krok 9:
Dodaj sól i przyprawy.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj. Smażyć na średnim ogniu przez około 10 minut.
Krok 11:
Następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 10-15 minut, aż mięso i warzywa będą gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g