skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest przygotowanie nadzienia. Otwórz puszkę pieczarek w puszkach i spuść z nich płyn. Pokrój pieczarki na małe kawałki i włóż do osobnej miski.
Krok 2:
Następnie zetrzyj ser na średniej tarce. Możesz pocierać ser bezpośrednio do pieczarek.
Krok 3:
Dodaj trochę majonezu i suchych przypraw. Jako przyprawy użyłam suszonego koperku. Wszystko dobrze wymieszaj łyżką stołową.
Krok 4:
Pokrój chleb pita na małe kwadraty. Połóż trochę powstałego nadzienia grzybowego na kawałku chleba pita. Schowaj chleb pita po bokach i zwiń.
Krok 5:
W ten sposób zawiń całe nadzienie w kawałki chleba pita.
Krok 6:
Do ciasta połącz jajko i śmietanę. Dodaj mąkę i wymieszaj. Aby doprowadzić ciasto do pożądanej konsystencji, dodaj trochę wody. Dosłownie na łyżce stołowej. Ciasto powinno mieć mniej więcej taką konsystencję jak ciasto naleśnikowe. Zanurz wszystkie koperty w powstałym cieście.
Krok 7:
Rozgrzej patelnię, aż będzie gorąca i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Rozłóż koperty w cieście na patelni szwem w dół. Smaż je przez 1-2 minuty na średnim ogniu.
Krok 8:
Następnie odwróć nożem i smaż z drugiej strony przez kolejne 1-2 minuty.
Krok 9:
Usuń gotowe koperty na serwetki, aby usunąć z nich nadmiar tłuszczu. Zaparz pyszną i aromatyczną, świeżą herbatę do takich kopert. Przepyszne, chrupiące koperty są gotowe! Poczęstuj się! Smacznego!
Dodatki do takiej przekąski mogą być dość zróżnicowane. Możesz użyć kiełbasy, szynki, kurczaka, pomidorów i innych składników. Aby uzyskać smak, możesz dodać trochę posiekanego czosnku do nadzienia. Za każdym razem będzie nowy smak.
prosty i szybki przepis na obfitą przekąskę. Możesz zabrać je ze sobą na łono natury lub do pracy lub przygotować je jako przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi.
przygotuj je dla swojej rodziny. Bardzo smaczne i satysfakcjonujące!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g