chleb pita w cieście z nadzieniem

ratunek dla każdej gospodyni domowej!!! Zastosowanie chleba pita w kuchni jest bardzo zróżnicowane, ale koperty z dowolnym nadzieniem są szczególnie różne. A po upieczeniu ich w cieście po prostu nie można się im oprzeć. Takie koperty są smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Spróbuj!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 6 g
tłuszcze 58 % 22 g
węglowodany 26 % 10 g
258 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pierwszą rzeczą do zrobienia jest przygotowanie nadzienia. Otwórz puszkę pieczarek w puszkach i spuść z nich płyn. Pokrój pieczarki na małe kawałki i włóż do osobnej miski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie zetrzyj ser na średniej tarce. Możesz pocierać ser bezpośrednio do pieczarek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj trochę majonezu i suchych przypraw. Jako przyprawy użyłam suszonego koperku. Wszystko dobrze wymieszaj łyżką stołową.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój chleb pita na małe kwadraty. Połóż trochę powstałego nadzienia grzybowego na kawałku chleba pita. Schowaj chleb pita po bokach i zwiń.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W ten sposób zawiń całe nadzienie w kawałki chleba pita.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do ciasta połącz jajko i śmietanę. Dodaj mąkę i wymieszaj. Aby doprowadzić ciasto do pożądanej konsystencji, dodaj trochę wody. Dosłownie na łyżce stołowej. Ciasto powinno mieć mniej więcej taką konsystencję jak ciasto naleśnikowe. Zanurz wszystkie koperty w powstałym cieście.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej patelnię, aż będzie gorąca i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Rozłóż koperty w cieście na patelni szwem w dół. Smaż je przez 1-2 minuty na średnim ogniu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie odwróć nożem i smaż z drugiej strony przez kolejne 1-2 minuty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Usuń gotowe koperty na serwetki, aby usunąć z nich nadmiar tłuszczu. Zaparz pyszną i aromatyczną, świeżą herbatę do takich kopert. Przepyszne, chrupiące koperty są gotowe! Poczęstuj się! Smacznego!

Dodatki do takiej przekąski mogą być dość zróżnicowane. Możesz użyć kiełbasy, szynki, kurczaka, pomidorów i innych składników. Aby uzyskać smak, możesz dodać trochę posiekanego czosnku do nadzienia. Za każdym razem będzie nowy smak.
prosty i szybki przepis na obfitą przekąskę. Możesz zabrać je ze sobą na łono natury lub do pracy lub przygotować je jako przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi.
przygotuj je dla swojej rodziny. Bardzo smaczne i satysfakcjonujące!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal / 100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy