wieprzowina z grzybami w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy składniki. Ustaw Multicooker w trybie "smażenia"przez pół godziny.
Krok 2:
Mięso kroimy na kawałki o bokach około 3 cm.
Krok 3:
Usmaż mięso.
Krok 4:
Posiekaj cebulę, dodaj do mięsa, usmaż.
Krok 5:
Dodaj koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszaj, aby mięso wchłonęło pastę.
Krok 6:
Dodaj pieczarki, smaż przez kolejne 10 minut.
Krok 7:
Obierz czosnek, posiekaj.
Krok 8:
Napełnij mięso grzybami wodą, dodaj pieprz, czosnek, sól, Ustaw powolną kuchenkę na tryb "duszenie" przez kolejne 40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g