wieprzowina z grzybami w powolnej kuchence

pyszne, łatwe do przygotowania, delikatne mięso. Mięso okazało się bardzo smaczne, dzięki marynacie okazało się namoczone.
TaciturnPersonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 9 g
tłuszcze 52 % 13 g
węglowodany 12 % 3 g
162 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy składniki. Ustaw Multicooker w trybie "smażenia"przez pół godziny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso kroimy na kawałki o bokach około 3 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Usmaż mięso.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj cebulę, dodaj do mięsa, usmaż.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszaj, aby mięso wchłonęło pastę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj pieczarki, smaż przez kolejne 10 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz czosnek, posiekaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Napełnij mięso grzybami wodą, dodaj pieprz, czosnek, sól, Ustaw powolną kuchenkę na tryb "duszenie" przez kolejne 40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy