Strudel z mięsem mielonym
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, smażyć na oleju roślinnym do miękkości.
2. Rozłóż mięso mielone na cebuli, ugniataj widelcem, smaż przez 5-7 minut, okresowo mieszaj.
3. Umyj pietruszkę, osusz, drobno posiekaj, włóż do mięsa mielonego, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
4. Rozwałkuj ciasto, pokrój ciasto na boki w paski o szerokości około 1-1, 5 cm, rozłóż mięso mielone na środku i naprzemiennie nakładaj Paski Jeden na drugim, jakby tkając warkocz.
5. Powierzchnię smarujemy żółtkiem za pomocą silikonowej szczotki. Strudel wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 35-40 minut na złoty kolor.
podawaj na gorąco lub na ciepło.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ciasto francuskie drożdżowe - 362 kcal/100g