Strudel z mięsem mielonym

Daj krewnym pyszny strudel z nadzieniem mięsnym! Strudel z mięsem mielonym można podać na obiad, uzupełniając go dodatkiem warzyw. Nadzienie jest soczyste, dzięki jajku w kompozycji nie rozpada się. Możesz wziąć dowolne mięso mielone, lepiej, jeśli jest domowej roboty. Jeśli nie możesz zrobić ciasta, możesz użyć zakupionego.
SłonikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 51 % 26 g
węglowodany 33 % 17 g
338 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, smażyć na oleju roślinnym do miękkości.

2. Rozłóż mięso mielone na cebuli, ugniataj widelcem, smaż przez 5-7 minut, okresowo mieszaj.

3. Umyj pietruszkę, osusz, drobno posiekaj, włóż do mięsa mielonego, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj.

4. Rozwałkuj ciasto, pokrój ciasto na boki w paski o szerokości około 1-1, 5 cm, rozłóż mięso mielone na środku i naprzemiennie nakładaj Paski Jeden na drugim, jakby tkając warkocz.

5. Powierzchnię smarujemy żółtkiem za pomocą silikonowej szczotki. Strudel wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 35-40 minut na złoty kolor.

podawaj na gorąco lub na ciepło.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ciasto francuskie drożdżowe - 362   kcal/100g

Podobne przepisy