Julienne z wieprzowiną i grzybami

Julienne z wieprzowiną i grzybami to świetne danie obiadowe! Julienne z wieprzowiną i grzybami zgodnie z tym przepisem wygodnie jest gotować w dwóch etapach. Pierwszym z nich jest przygotowanie do pieczenia w sosie beszamelowym, które można przechowywać w lodówce przez 2-3 dni. Drugi to pieczenie tego kęsa startym serem tuż przed podaniem. Julienne z wieprzowiną i grzybami dobrze jest podawać na romantyczną kolację, na urodziny, kiedy zbiera się niezbyt duże Towarzystwo-danie jest porcjowane, przygotowywane i podawane w indywidualnych kokotnicach lub foremkach.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 52 % 14 g
węglowodany 19 % 5 g
174 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

Julienne z wieprzowiną i grzybami to pyszne, satysfakcjonujące danie. Ta odmiana julienne nie jest charakterystyczna dla kuchni francuskiej, ale prawdopodobnie nasza rosyjska interpretacja. Jednak przepis istnieje i jest z powodzeniem stosowany. Poznajmy go bardziej szczegółowo!
1. Weź produkty według listy. Lepiej jest wziąć chudą wieprzowinę.
2. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć do przezroczystości na rozgrzanym oleju.
3. Dodaj drobno posiekane grzyby, gotuj na wolnym ogniu, aż płyn wyparuje.
4. Pokrój wieprzowinę w drobną kostkę i szybko usmaż razem z grzybami. Możesz to wszystko usmażyć osobno, a następnie połączyć w foremkach do pieczenia. Proponuję szybszą opcję.
5. Posyp zawartość patelni cienką warstwą mąki, wymieszaj, usuwając z ognia-łatwiej jest uniknąć tworzenia się grudek.
6. Dodaj mleko, mieszaj, aż będzie gładkie i włóż z powrotem do pieca, zagotuj i gotuj w sosie na małym ogniu przez 5 minut. Ten kęs można przechowywać w lodówce przez kilka dni-piec przed podaniem, co jest niewątpliwie bardzo wygodne.
7. Rozłóż masę na foremkach, przykryj startym serem (najlepiej parmezanem) i piecz w piekarniku w temperaturze 200-180 stopni przez 20 minut.
to wszystko! Julienne z wieprzowiną i grzybami jest gotowa-smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy