skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić domowy makaron wieprzowy?
1. Rozpocznij gotowanie od marynowania polędwicy. W odpowiednim naczyniu wymieszaj wodę i sól, aż sól całkowicie się rozpuści. Zanurz polędwicę w tym roztworze na trzy godziny. Następnie spłucz pod bieżącą wodą i osusz serwetką.
2. W wygodnej misce wymieszaj miód, musztardę, przyprawy, aż będą gładkie. Posmaruj mięso tą miodowo-pikantną pastą, dobrze ją wcierając.
3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza.
4. Pokrój czosnek na trzy milimetrowe talerze i nadziewaj je mięsem ze wszystkich stron.
5. Przykryj naczynie do pieczenia wystarczającą ilością, aby owinąć całe mięso, arkusz pergaminu w dwóch warstwach lub folię.
6. Włóż mięso do formy, posmaruj pozostałą mieszanką przypraw. Zawiń w pergamin (folię).
7. Piec zawinięty przez 15 minut. Następnie wyjmij mięso, Rozpakuj i piecz przez kolejne 20 minut. Następnie wyłącz ogrzewanie i pozostaw mięso w piekarniku do ostygnięcia na dwie godziny. Nie otwieraj drzwi piekarnika.
8. Schłodzone mięso jest gotowe. Podawaj cienko pokrojone kawałki na ładnym talerzu
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 142 kcal/100g