skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne składniki
Krok 2:

Mięso kroimy na małe kawałki, w połączeniu z jęczmieniem perłowym bardzo lubię wołowinę, ale możesz wziąć inne mięso
Krok 3:

Drobno posiekaj cebulę
Krok 4:

Pokrój marchewki w paski
Krok 5:

Podgrzej patelnię z olejem roślinnym i włóż do niej posiekane mięso, smaż przez 5-7 minut, aż pojawi się złoty kolor
Krok 6:

Następnie do mięsa rozprowadzamy posiekaną cebulę
Krok 7:

Następnie marchewka
Krok 8:

Mieszamy
Krok 9:

Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu przez 5-7 minut
Krok 10:

Następnie dodaj sok pomidorowy (lub koncentrat pomidorowy rozcieńczony wodą).
Krok 11:

Sól, pieprz i gotuj pod przykryciem przez kolejne 5 minut
Krok 12:

Dobrze umyj jęczmień i smaż na małym ogniu przez 3-5 minut, aż będzie lekko złoty, etap prosty etap jest bardzo ważny i sprawi, że nasz jęczmień będzie kruchy
Krok 13:

W jednym dużym garnku lub kilku małych rozłożyć smażone jęczmień i mięso z warzywami
Krok 14:

Jeszcze trochę solimy, mieszamy
Krok 15:

Napełnij wodą
Krok 16:

Przełóż czosnek przez prasę i włóż do piekarnika w temperaturze 200 stopni na 30 minut, a następnie zmniejsz ogień do 180 stopni i poczekaj kolejną godzinę
Krok 17:

Po określonym czasie jęczmień z mięsem jest gotowy!
Krok 18:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g



