polędwica wołowa w marynacie kefirowej z kiwi na grillu

przepis na wołowinę na grillu pomoże ugotować pyszne mięso na wakacjach). niezbyt tłuste i bardzo smaczne, można grillować wołowinę Wołowina gotowana na grillu ma niezapomniany aromat i doskonały smak, aw przeciwieństwie do bardziej tłustej wieprzowiny jest znacznie bardziej dietetyczna. Do tych celów nadaje się polędwica lub zewnętrzna część krzyżowa. Lepiej wybrać takie mięso, z mięsa innych części danie może nie być wystarczająco delikatne. Jeśli planujesz gotować mięso z twardszych części, powinieneś zwrócić szczególną uwagę na marynatę, poświęcić trochę czasu i dobrze marynować mięso.
EVGENIUSZAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 14 g
tłuszcze 45 % 14 g
węglowodany 10 % 3 g
191 kcal
IG: 67 / 33 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h

pokrój wołowinę na 6 kawałków w poprzek włókien, nie bij mocno i marynuj. Marynata jest kwestią gustu każdego, najważniejsze jest to, aby
to było kwaśne środowisko, które miało smak, który zaimponował Tobie. Osobiście lubię marynować w kefirze, kiwi i cytrynie. Dodaje się tam również posiekaną cebulę
i pieprz do smaku, solony. Jeśli używam cytryny, podlewam mięso sokiem z jednej połowy, a drugą kroję w plasterki i układam na kawałki z mięsem.
w gotowaniu wołowiny na grillu nie spiesz się, pozwól mięsu odpowiednio marynować przez 3-4 godziny i gotuj na grillu przez około godzinę. Podczas gotowania
posyp mięso pozostałą marynatą. Nie pozwól, aby mięso wyschło.Gotowość jest określana przez miękkość podczas przekłuwania. Cebulę z marynaty, można również smażyć na ruszcie i podawać z mięsem.
wołowinę na grillu lub wołowinę z grilla najlepiej podawać z ziołami, mieloną zieloną cebulą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Polędwica wołowa - 324   kcal/100g

Podobne przepisy