skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować paprykę na węglu drzewnym na grillu? Jakie papryki najlepiej do tego użyć? Dobrze nadają się małe owoce, podłużne długie strąki. Paprykę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym.
Krok 2:
Na każdym pieprzu przebij widelcem lub wykałaczką w kilku miejscach. Jest to konieczne, aby strąki były lepiej marynowane.
Krok 3:
Wyślij paprykę do celofanowej torebki (w ten sposób łatwiej będzie je marynować). Dodaj szczyptę soli, mieszankę mielonej papryki, czosnek w proszku, trochę suchej bazylii lub oregano. Ogólnie rzecz biorąc, przyprawy mogą być absolutnie dowolne dla Twojego gustu. Dodaj olej roślinny lub oliwę z oliwek.
Krok 4:
Zamknij torebkę i wszystko dokładnie wymieszaj, aby każdy strąk był równomiernie pokryty marynatą. Pozostaw w ten sposób na chwilę w temperaturze pokojowej. Papryka jest marynowana bardzo szybko, czasami wystarczy 5-10 minut, ale jednocześnie można je pozostawić w torbie na dłuższy czas.
Krok 5:
Rozpal grill. Kiedy drewno opałowe zostanie spalone, a węgle pozostaną, możesz przejść do następnego kroku.
Krok 6:
Połóż ruszt na grillu, gdy się rozgrzeje połóż strąki do smażenia.
Krok 7:
Ciągle obracaj i doprowadzaj paprykę do pożądanego stopnia wysmażenia. Gotuje się bardzo szybko, ale czas zależy od tego, jak silne jest ciepło w grillu i od rodzaju pieprzu.
Krok 8:
Włóż gotowe papryki do głębokiej miski i przykryj pokrywką. Pozostaw w ten sposób na 5-10 minut. W tym czasie papryka stanie się miękka. W tym momencie strąki można dowolnie obierać. Nie zawsze to robię. Jeśli skóra nie jest bardzo spalona, Zwykle ją zostawiam. Przypalona skórka jest bardzo łatwa do usunięcia po tym, jak papryka stanie pod pokrywką.
Krok 9:
Pachnące i bardzo smaczne papryki na grillu są gotowe. Podaj!
będąc na pikniku, spróbuj ugotować takie papryki. Poświęcisz minimum wysiłku, a wynik z pewnością cię zadowoli!
papryka grillowana jest pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g