skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić chleb pita na śniadanie? Przygotuj produkty. Umyj jajka w ciepłej wodzie, osusz. Umyj i osusz warzywa.
Krok 2:
Musimy przyciąć chleb pita do średnicy patelni. Bierzemy talerz o tej samej średnicy co patelnia, ostrożnie nakładamy nóż na chleb pita i wycięcia. Przygotujemy dwa takie puste miejsca.
Krok 3:
Twardy ser zetrzeć na grubej tarce.
Krok 4:
Połóż patelnię na ogniu. Potrzebujemy dosłownie jednej kropli oleju roślinnego. Możesz upuścić olej i zmielić silikonową szczotką. Gdy patelnia jest gorąca, rozłóż pierwszą rundę chleba pita.
Krok 5:
Następnie rozbijamy 4 jądra na chleb pita, jakby w czterech rogach) sól i pieprz do smaku.
Krok 6:
Rozłóż starty ser na wierzchu jajek. Nie układaj wszystkiego, zostaw garść sera, położymy go później na wierzchu naczynia.
Krok 7:
Dodaj trochę świeżych ziół-które kochasz. Jeśli w ogóle nie chcesz, możesz gotować bez zieleni.
Krok 8:
Połóż drugi arkusz chleba pita na wierzchu.
Krok 9:
Przykryj patelnię pokrywką, ogień jest średni. Gotuj danie przez 2-3 minuty.
Krok 10:
Następnie ostrożnie odwróć nasz chleb pita z nadzieniem łopatką i posyp pozostałym twardym serem na wierzchu. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez kolejne 2 minuty.
Krok 11:
Oto nasze gotowe śniadanie! Pokrój nożem do pizzy lub innym nożem na porcje. Pyszne z kawą i herbatą, kto z czym kocha! Zadzwoń do rodziny na śniadanie!
Krok 12:
Smacznego!
jeśli rano nie masz dużo czasu na śniadanie-uwierz mi, ten chleb pita z nadzieniem przygotujesz w 10 minut! Spróbuj eksperymentować z różnymi serami i różnymi rodzajami chleba pita - a każdego ranka będziesz miał nowe śniadania) jedynym warunkiem jest to, że twardy ser powinien się dobrze stopić.
cienki chleb pita z serem i jajkami to wszechstronne danie. Może to być śniadanie, przekąska, podwieczorek. Spróbuj dodać kawałki kiełbasy, kiełbaski, gotowane mięso-danie będzie niesamowite! Pyszne z kawą i herbatą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g