skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować danie, weź kawałek wieprzowiny, najlepiej łopatkę, w której jest trochę smalcu na krawędzi. Pokrój wieprzowinę na średnie kawałki.
Krok 2:
Rozgrzej patelnię, aż będzie gorąca. Wlej trochę oleju roślinnego. Smaż kawałki wieprzowiny ze wszystkich stron, aż pojawi się apetyczny złoty kolor.
Krok 3:
Cebulę obrać, opłukać w zimnej wodzie i pokroić w półpierścienie. Im więcej weźmiesz cebuli, tym smaczniejsze i bardziej soczyste będzie danie. Najlepiej jest wziąć tyle cebuli, ile używa się mięsa. Następnie dodaj posiekaną cebulę do mięsa. Wymieszać. Smaż wszystko razem przez 5-7 minut.
Krok 4:
Następnie wlej trochę sosu sojowego na patelnię. Do smaku sól (ale pamiętaj, że jest sól z sosu sojowego) i dodaj suche przyprawy. Wymieszać.Zrób to ostrożnie, aby nie latać rozpryskami gorącego tłuszczu.
Krok 5:
Jeśli mięso jest twarde, dodaj trochę wody. Następnie przykryj i gotuj na małym ogniu, aż mięso się ugotuje. Zajmie to około 10-15 minut. Jeśli chcesz mieć sos w gotowym naczyniu, użyj więcej wody. Gotowe mięso doskonale komponuje się z każdym dodatkiem. Smacznego!
co może smakować lepiej niż pieczone mięso?
pieczone mięso jest zawsze popularne ze względu na to, że można je szybko, obficie i smacznie nakarmić całą rodzinę.
przygotowanie tego dania nie będzie wymagało od Ciebie specjalnej wiedzy i umiejętności kulinarnych. Przygotowanie jest bardzo proste. W końcu bardzo wygodnie jest mieć taki przepis w swojej kulinarnej skarbonce, podczas gotowania którego rodzina będzie pełna i zadowolona, a naczynia praktycznie nie pozostają brudne.
taka pyszna wieprzowina z pewnością zadowoli męską część rodziny. Całkiem możliwe jest również przygotowanie tego dania na wieczorne spotkania z przyjaciółmi, jako obfita przekąska.
po ugotowaniu jest po prostu niesamowity smak, któremu nikt nie może się oprzeć. Podawaj mięso tylko ugotowane, gdy jest jeszcze gorące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g