skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki wieprzowe na węglu drzewnym? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Węglan wieprzowy najlepiej nadaje się do tego - dobrze kroi się na porcje. Masło powinno być miękkie, więc wcześniej wyjmij je z lodówki.
Krok 2:
Pokrój mięso na porcje o grubości około 1,5-2 cm.
Krok 3:
Do nadzienia weź wygodną głęboką miskę i połącz w niej miękkie masło, posiekany koperek i posiekane ząbki czosnku. Dodaj sól do swoich upodobań. Wymieszaj wszystkie składniki razem widelcem.
Krok 4:
Boczek wędzony na surowo, również, pokroić w plastry o szerokości 4-6 cm.
Krok 5:
Posmaruj każdy ubity kawałek mięsa nadzieniem maślanym. Bardzo mało-cienką warstwą. To wystarczy, aby uzyskać soczystość i dodać smaku.
Krok 6:
Następnie ułóż kawałki boczku na maślanym nadzieniu, lekko nie sięgając do jednej krawędzi. Zwiń mięso w rolkę, zaczynając od części, w której zaczyna się boczek.
Krok 7:
W ten sposób zbuduj wszystkie bułki mięsne, włóż je do pojemnika i wstaw do lodówki na 2-3 godziny, aby trochę się zaparzyły.
Krok 8:
Do gotowania możesz pokroić każdą rolkę na 2 części i nawlec na szaszłyki, lub możesz, tak jak mój, położyć na ruszcie i gotować na gorących węglach, od czasu do czasu obracając, aby ugotowały się najbardziej równomiernie.
Krok 9:
Masło stopi się i wypłynie, ale nadal moczy bułki od wewnątrz swoim kremowym smakiem. To dzięki masłu roladki wieprzowe będą soczyste i miękkie. Gdy wycieknie olej, ogień będzie próbował się bardziej rozpalić - nie pozwól mu tego robić! W przeciwnym razie bułki będą się palić!
Krok 10:
Gotowe bułki są aromatyczne i niesamowicie smaczne! Poczęstuj się zdrowo!
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g