klopsiki na węglu drzewnym

Jedna z najlepszych opcji gotowania mięsa na węglu drzewnym! Nie powiem, że gotowanie takich bułek wieprzowych na węglu drzewnym jest łatwe i proste! Tak, będziesz musiał trochę majstrować, ale wynik gotowego dania przekroczy wszystkie Twoje oczekiwania. Spróbuj I ty!
Julia M.Author avatar
autor przepisu
4 miejsce w konkursie najlepsze z nowych przepisów-wszyscy są zaangażowani!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 14 g
tłuszcze 63 % 26 g
węglowodany 2 % 1 g
320 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki wieprzowe na węglu drzewnym? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Węglan wieprzowy najlepiej nadaje się do tego - dobrze kroi się na porcje. Masło powinno być miękkie, więc wcześniej wyjmij je z lodówki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na porcje o grubości około 1,5-2 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do nadzienia weź wygodną głęboką miskę i połącz w niej miękkie masło, posiekany koperek i posiekane ząbki czosnku. Dodaj sól do swoich upodobań. Wymieszaj wszystkie składniki razem widelcem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Boczek wędzony na surowo, również, pokroić w plastry o szerokości 4-6 cm.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj każdy ubity kawałek mięsa nadzieniem maślanym. Bardzo mało-cienką warstwą. To wystarczy, aby uzyskać soczystość i dodać smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie ułóż kawałki boczku na maślanym nadzieniu, lekko nie sięgając do jednej krawędzi. Zwiń mięso w rolkę, zaczynając od części, w której zaczyna się boczek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W ten sposób zbuduj wszystkie bułki mięsne, włóż je do pojemnika i wstaw do lodówki na 2-3 godziny, aby trochę się zaparzyły.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do gotowania możesz pokroić każdą rolkę na 2 części i nawlec na szaszłyki, lub możesz, tak jak mój, położyć na ruszcie i gotować na gorących węglach, od czasu do czasu obracając, aby ugotowały się najbardziej równomiernie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Masło stopi się i wypłynie, ale nadal moczy bułki od wewnątrz swoim kremowym smakiem. To dzięki masłu roladki wieprzowe będą soczyste i miękkie. Gdy wycieknie olej, ogień będzie próbował się bardziej rozpalić - nie pozwól mu tego robić! W przeciwnym razie bułki będą się palić!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe bułki są aromatyczne i niesamowicie smaczne! Poczęstuj się zdrowo!

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy