skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Obierz i pokrój Cebulki w pierścienie.
Krok 3:
W głębokiej misce połącz krążki cebuli, sos sojowy z sokiem z cytryny, mielony pieprz i sól.
Krok 4:
Shuffle. W takim przypadku lepiej jest lekko zmiażdżyć cebulę dłoń4ami, aby uwolniła sok. Więc marynata okaże się bardziej aromatyczna. Pozostaw cebulę do marynowania na 30 minut.
Krok 5:
Włóż steki wieprzowe do miski z cebulą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Pozostaw do marynowania na kolejne 40 minut.
Krok 6:
Ułóż steki razem z cebulą na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umieść blachę do pieczenia i natychmiast zmniejsz ogień do 180°C i piecz mięso przez około 30 minut. Radzę zachować w misce trochę marynaty sojowej (sam płyn bez cebuli), a podczas pieczenia, gdy sos odparowuje z blachy do pieczenia i powierzchni mięsa, polać wieprzowinę resztkami sosu. Dzięki temu danie będzie smaczniejsze i zachowa soczystość.
Krok 7:
Wieprzowina z kością i cebulą jest gotowa. Jej aromat i smak są niezwykłe! Podawaj wieprzowinę z kością z dowolnym dodatkiem. Smacznego!
wieprzowina to najbardziej uniwersalne i popularne mięso w Rosji. I najbardziej poszukiwany. Z wieprzowiny można przygotować wiele różnych potraw,ale moim zdaniem najsmaczniejsze jest smażone lub pieczone mięso z kością.
taką wieprzowinę można smażyć na patelni lub piec w piekarniku. I możesz użyć dwóch rodzajów przetwarzania naraz - szybko smażyć mięso na dużym ogniu na złoty kolor, a następnie przenieść do naczynia do pieczenia i doprowadzić do ugotowania w piekarniku.
do tych celów możesz użyć szyi, jest ona pełna smug tłuszczu, okaże się miękka i delikatna, jest to coś, co wielu bardzo ceni w wieprzowinie. Ale najlepsze są kotlety z polędwicy na kości żebrowej. Takie kotlety są grubo krojone na szerokość kości. A podczas smażenia ta kość nadaje mięsu niezwykły smak, a fakt, że kawałek jest wystarczająco gruby, zapewnia, że kotlety będą soczyste.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g