skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Na filecie wykonujemy nacięcie w postaci kieszeni
Krok 3:
W powstałej kieszeni wkładamy plasterki mostka lub szynki
Krok 4:
Następnie ser
Krok 5:
Grzyby, które wcześniej ugotowałam i lekko usmażyłam
Krok 6:
Ostatni układamy pomidory
Krok 7:
Następnie zamykamy kieszeń
Krok 8:
Teraz zawiązujemy nadziewany filet nitką
Krok 9:
Z drugim filetem postępujemy podobnie do pierwszego, polewamy sosem sojowym
Krok 10:
Lekko posolić filety
Krok 11:
Posyp suszonym rozmarynem lub innym pachnącym ziołem do smaku
Krok 12:
Następnie smaż filety na patelni przez 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Zasadniczo, jeśli chcesz uzyskać danie dietetyczne, ten etap nie jest konieczny. Ale to dzięki niemu uzyskamy małą skórkę na zewnątrz, piękny złoty kolor i soczystość w środku
Krok 13:
Olej zacznie mocno rozpryskiwać, więc smaż pod przykryciem
Krok 14:
Odwróć i usmaż z drugiej strony
Krok 15:
Teraz przenosimy smażonego faszerowanego kurczaka do naczynia do pieczenia i polewamy wyróżnionym sokiem. Piec w temperaturze 200-220 stopni przez 15 minut
Krok 16:
Kurczak nadziewany serem jest gotowy!
Krok 17:
Wytnij i ciesz się!!! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g