kurczak z wędzonym boczkiem i serem w piekarniku

Przygotowanie wykwintnego dania w kilka minut jest dziecinnie proste! To danie jest wspaniałe-jest uniwersalne, ponieważ idealnie pasuje do świątecznego stołu, ale mimo to można je łatwo przygotować na obiad, wracając z pracy. Soczyste, satysfakcjonujące, piękne-spróbuj, a nie pożałujesz!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 19 g
tłuszcze 25 % 7 g
węglowodany 7 % 2 g
141 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na filecie wykonujemy nacięcie w postaci kieszeni

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W powstałej kieszeni wkładamy plasterki mostka lub szynki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie ser

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grzyby, które wcześniej ugotowałam i lekko usmażyłam

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ostatni układamy pomidory

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie zamykamy kieszeń

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz zawiązujemy nadziewany filet nitką

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Z drugim filetem postępujemy podobnie do pierwszego, polewamy sosem sojowym

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Lekko posolić filety

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp suszonym rozmarynem lub innym pachnącym ziołem do smaku

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie smaż filety na patelni przez 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Zasadniczo, jeśli chcesz uzyskać danie dietetyczne, ten etap nie jest konieczny. Ale to dzięki niemu uzyskamy małą skórkę na zewnątrz, piękny złoty kolor i soczystość w środku

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Olej zacznie mocno rozpryskiwać, więc smaż pod przykryciem

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Odwróć i usmaż z drugiej strony

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Teraz przenosimy smażonego faszerowanego kurczaka do naczynia do pieczenia i polewamy wyróżnionym sokiem. Piec w temperaturze 200-220 stopni przez 15 minut

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Kurczak nadziewany serem jest gotowy!

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wytnij i ciesz się!!! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy