Gruzińskie mchadi z mąki kukurydzianej
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki
Krok 2:

Wymieszaj wodę z solą
Krok 3:

Delikatnie wlej mieszaninę do mąki ciągle mieszając
Krok 4:

Przygotuj miękkie ciasto, które nie przykleja się do rąk.
Krok 5:

Rozgrzej patelnię i dodaj olej
Krok 6:

Rzeźbimy cienkie ciasta (im cieńsze, tym lepiej) i wkładamy je do gorącego oleju.
Krok 7:

Przyrumień je na złoty kolor i odwróć.
Krok 8:

Wyjmij mchadi z patelni i osusz nadmiar oleju serwetką. Smacznego))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g

