Burżuj w cieście przekąska gorąca

bardzo satysfakcjonujące, apetyczne i niesamowicie smaczne! Burżuazja w telogreyku to gorąca przekąska-danie mięsne o oryginalnej zabawnej nazwie. Jest to kulki mięsa mielonego nadziewane oliwkami, cebulą i serem i zawinięte w cienkie paski boczku. Taki przepis z pewnością przyda się zarówno na świąteczny stół jako gorąca przekąska, jak i na spokojny rodzinny obiad jako danie główne.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 11 g
tłuszcze 54 % 22 g
węglowodany 20 % 8 g
328 kcal
IG: 13 / 88 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 10 min

1. Włącz piekarnik na 200 stopni Celsjusza.

2. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i podgrzej. Posiekaną cebulę przełożyć na patelnię i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor przez 5-7 minut. Przenieś smażoną cebulę do miski i ostudź.

4. Oliwki drobno pokroić w kostkę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Dodaj oliwki i ser do miski ze smażoną cebulą i wszystko dobrze wymieszaj.

5. Pokrój biały chleb na średnie kawałki i zalej mlekiem. Następnie zetrzyj miękisz chleba i włóż do mielonego mięsa. Dopraw mięso mielone solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem według własnych upodobań. Dokładnie wymieszaj mięso mielone.

6. Następnie podziel mięso mielone na 8 równych części i uformuj z nich kulki. Spłaszcz każdą kulkę i umieść nadzienie ze smażonej cebuli, oliwek i startego sera na środku. Następnie delikatnie zawiń nadzienie w mięso mielone i ponownie uformuj kulki.

7. Boczek cienko pokroić w warstwy. Będziesz potrzebował tej samej liczby talerzy boczku, co kulek mięsnych. Rozłóż talerz boczku, połóż nadziewaną kulkę na jego krawędzi i zawiń ją w boczek. Krawędzie boczku, aby się nie rozpadły, zabezpiecz wykałaczką.

8. Przykryj naczynie do pieczenia folią spożywczą i włóż do niego kulki mięsne zawinięte w boczek. Włóż formę do nagrzanego piekarnika do pieczenia przez pół godziny.

9. Następnie wyjmij naczynie z piekarnika i ostrożnie (aby się nie poparzyć) Usuń wykałaczki z kulek. Burżuj w telogrejce gotowy! Możesz udekorować danie ziołami i podać na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy