skład / składniki
metoda gotowania
1. Włącz piekarnik na 200 stopni Celsjusza.
2. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i podgrzej. Posiekaną cebulę przełożyć na patelnię i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor przez 5-7 minut. Przenieś smażoną cebulę do miski i ostudź.
4. Oliwki drobno pokroić w kostkę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Dodaj oliwki i ser do miski ze smażoną cebulą i wszystko dobrze wymieszaj.
5. Pokrój biały chleb na średnie kawałki i zalej mlekiem. Następnie zetrzyj miękisz chleba i włóż do mielonego mięsa. Dopraw mięso mielone solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem według własnych upodobań. Dokładnie wymieszaj mięso mielone.
6. Następnie podziel mięso mielone na 8 równych części i uformuj z nich kulki. Spłaszcz każdą kulkę i umieść nadzienie ze smażonej cebuli, oliwek i startego sera na środku. Następnie delikatnie zawiń nadzienie w mięso mielone i ponownie uformuj kulki.
7. Boczek cienko pokroić w warstwy. Będziesz potrzebował tej samej liczby talerzy boczku, co kulek mięsnych. Rozłóż talerz boczku, połóż nadziewaną kulkę na jego krawędzi i zawiń ją w boczek. Krawędzie boczku, aby się nie rozpadły, zabezpiecz wykałaczką.
8. Przykryj naczynie do pieczenia folią spożywczą i włóż do niego kulki mięsne zawinięte w boczek. Włóż formę do nagrzanego piekarnika do pieczenia przez pół godziny.
9. Następnie wyjmij naczynie z piekarnika i ostrożnie (aby się nie poparzyć) Usuń wykałaczki z kulek. Burżuj w telogrejce gotowy! Możesz udekorować danie ziołami i podać na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g