Schab w pikantnej marynacie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
umyj wieprzowinę i osusz ręcznikami papierowymi. Przygotuj marynatę: aby to zrobić, połącz miód, sól, pieprz, paprykę, zioła prowansalskie i wino i mieszaj, aż będzie gładka. Zetrzyj mięso gotową marynatą i wyślij do lodówki do marynowania przez 4 godziny. Pod koniec czasu marynowania bierzemy rękaw do pieczenia, wkładamy tam mięso, wykonujemy nakłucia na wierzchu i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 30 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez kolejne 30 minut. Po godzinie wyjmujemy mięso, przecinamy rękaw na wierzchu i pozwalamy mięsu zarumienić się przez kolejne 15 minut.
Schab w pikantnej marynacie jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Papryka - 289 kcal/100g