różowy łosoś pod marynatą
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wstępnie obrane z łusek, płetw i wnętrzności ryby kroimy na porcje.
Krok 2:
Sól i zwiń w mące.
Krok 3:
Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i smaż rybę przez 2 minuty z każdej strony.
Krok 4:
Włóż do brytfanny i zacznij przygotowywać marynatę.
Krok 5:
Posiekane warzywa smażyć do połowy ugotowane, dodać koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze przez kilka minut. Dodaj wodę, przyprawy, ocet i kontynuuj duszenie marynaty przez kolejne 3 minuty.
Krok 6:
Rozłóż gotową marynatę na rybie, przykryj pokrywką i włóż do piekarnika na 20 minut, w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Krok 7:
Można podawać jako gorące danie lub jako zimne danie. Dziękuję za obejrzenie i przeczytanie mojego przepisu. Na razie wszystkim i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g