różowy łosoś pod marynatą

przygotuj pyszną rybę pod marynatą .
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 9 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 35 % 8 g
112 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wstępnie obrane z łusek, płetw i wnętrzności ryby kroimy na porcje.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sól i zwiń w mące.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i smaż rybę przez 2 minuty z każdej strony.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do brytfanny i zacznij przygotowywać marynatę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekane warzywa smażyć do połowy ugotowane, dodać koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze przez kilka minut. Dodaj wodę, przyprawy, ocet i kontynuuj duszenie marynaty przez kolejne 3 minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż gotową marynatę na rybie, przykryj pokrywką i włóż do piekarnika na 20 minut, w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Można podawać jako gorące danie lub jako zimne danie. Dziękuję za obejrzenie i przeczytanie mojego przepisu. Na razie wszystkim i smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy