skład / składniki
metoda gotowania
1. Opłucz włoską mieszankę warzyw zimną wodą (bez rozmrażania) i osusz trochę na ręczniku papierowym, aby nadmiar wilgoci zniknął.
2. Wlej suszone warzywa na patelnię z gorącym olejem roślinnym i smaż przez kilka minut.
3. W międzyczasie ubij jajka kurze z mlekiem trzepaczką lub widelcem, dodaj sól, pieprz lub dowolne przyprawy.
4. Wlej ubite jajka na patelnię z warzywami i wymieszaj. Przykryj omlet pokrywką i gotuj na małym ogniu.
5. Po 5-7 minutach przebij omlet szpatułką w kilku miejscach. Pozwoli to omletowi szybciej się upiec i nie przypali się od dołu.
6. Kilka minut przed gotowaniem możesz posypać omlet startym serem lub posiekanymi ziołami.
taki omlet z mieszanką włoskich warzyw byłby świetnym śniadaniem dla całej rodziny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Włoska mieszanka mrożona - 114 kcal/100g

