skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przysmaki nie mogą być nadużywane. Lekarze twierdzą, że takie jedzenie powoduje dnę moczanową. Ale nie będziemy jeść tych kanapek codziennie. Ponieważ ten przepis na kanapki z awokado jest przeznaczony na świąteczne śniadania. W końcu każde święto trwa cały dzień, co oznacza, że obejmuje śniadanie, lunch i kolację.
do kanapek wybieramy najbardziej dojrzałe awokado. Takie, które można już posmarować chlebem jak masłem. Usuń skórę, pokrój na pół i usuń kość. Następnie w dużej misce ugniataj awokado w puree.Włóż do niego bardzo drobno posiekaną cebulę, sok z cytryny, sól i pieprz. I wszystko dokładnie wymieszaj. Sok z cytryny jest potrzebny nie tylko do smaku. Awokado szybko ciemnieje w powietrzu, a kwas cytrynowy utrzymuje jego jasny kolor przez długi czas. Pokrój każdą z bagietek na cztery równe części. I przecinamy każdą część w poprzek. Tak, że mamy spód i pokrywkę, połączone ze sobą po jednej stronie. Rozłóż puree z awokado na dnie.
jeśli łosoś zostanie złapany zbyt słony, lepiej umyć go w zimnej wodzie i lekko osuszyć papierowymi serwetkami. Łososia kroimy również w bardzo cienkie plasterki i kładziemy na awokado 1-2 plasterki. Przykryj drugą połową chleba na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g