świąteczna kanapka z bagietką z awokado i czerwoną rybą

ciekawe kanapki z miękkim dojrzałym awokado i delikatną czerwoną rybą.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 11 % 6 g
węglowodany 75 % 42 g
258 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugniataj awokado.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sok,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebula, przyprawy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój każdą bagietkę na 4 części.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na każdym z nich rozprowadzamy pastę z awokado.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż kawałki ryby.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

przysmaki nie mogą być nadużywane. Lekarze twierdzą, że takie jedzenie powoduje dnę moczanową. Ale nie będziemy jeść tych kanapek codziennie. Ponieważ ten przepis na kanapki z awokado jest przeznaczony na świąteczne śniadania. W końcu każde święto trwa cały dzień, co oznacza, że obejmuje śniadanie, lunch i kolację.
do kanapek wybieramy najbardziej dojrzałe awokado. Takie, które można już posmarować chlebem jak masłem. Usuń skórę, pokrój na pół i usuń kość. Następnie w dużej misce ugniataj awokado w puree.Włóż do niego bardzo drobno posiekaną cebulę, sok z cytryny, sól i pieprz. I wszystko dokładnie wymieszaj. Sok z cytryny jest potrzebny nie tylko do smaku. Awokado szybko ciemnieje w powietrzu, a kwas cytrynowy utrzymuje jego jasny kolor przez długi czas. Pokrój każdą z bagietek na cztery równe części. I przecinamy każdą część w poprzek. Tak, że mamy spód i pokrywkę, połączone ze sobą po jednej stronie. Rozłóż puree z awokado na dnie.
jeśli łosoś zostanie złapany zbyt słony, lepiej umyć go w zimnej wodzie i lekko osuszyć papierowymi serwetkami. Łososia kroimy również w bardzo cienkie plasterki i kładziemy na awokado 1-2 plasterki. Przykryj drugą połową chleba na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy