Sałatka ananas seler kapusta paluszki krabowe
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj kapustę, zalej wrzącą wodą, wymieszaj z niewielką ilością soli i odstaw. Z ananasów odsącz sok, pozwól im spłynąć i pokrój w kostkę. Drobno posiekaj paluszki krabowe. Teraz kruszemy seler. Wymieszaj wszystko razem: ananasy, kapustę, seler i paluszki krabowe. Odstawiamy na dziesięć minut. W tym czasie z majonezu i sosu chili zagniatamy jednorodne nadzienie, którym doprawiamy naszą pyszną sałatkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g