skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ostatnio w żywności coraz częściej używa się imitacji mięsa kraba. Prawdopodobnie dlatego, że kraby się przyzwyczaiły. Oczywiście lepiej byłoby zrobić tę sałatkę z naturalnym Krabem, ale przepis kulinarny zapewnia również substytut. W każdym Super marketie możemy kupić paluszki krabowe lub takie płaskie tortille imitujące mięso kraba.
wkładamy rzekomo kraba do miski i wcieramy go w najmniejsze cząstki, jakie możemy zrobić. Pamiętaj, że im dłużej mieszasz sałatkę, tym mniejsze będą kawałki mięsa kraba. Ser topiony lub kiełbasowy na grubej tarce. i wymieszaj z mięsem kraba, aż uzyskasz jednorodną mieszaninę. Możesz nie pocierać sera, ale trochę stopić w kuchence mikrofalowej.
drobno posiekaj seler, zieloną cebulę i zielone oliwki bez pestek. Wymieszaj wszystko z serem i Krabem, przykryj majonezem i wyślij do lodówki na dwie godziny.
schłodzoną sałatkę dokładnie wymieszaj z majonezem. a stół podajemy na zimno. Osobno kładziemy na stole - rogaliki, krakersy, tosty lub zwykły chleb.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g