Sałatka z owocami morza i sosem limonkowym

oryginalna sałatka z parmezanem i orzeszkami piniowymi.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 2 g
tłuszcze 80 % 24 g
węglowodany 13 % 4 g
238 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

dania z owoców morza mają teraz niesamowitą popularność. Kulinarny przepis na tę sałatkę z kuchni śródziemnomorskiej. Sałatka z owocami morza i sosem limonkowym należy do niskokalorycznego posiłku. Taka sałatka jest gotowana w ciągu 15 minut. Szybko smażymy zestaw koktajli morskich na patelni z oliwą z oliwek, posiekanym czosnkiem i rozmarynem. W głębokiej salaterce rwiemy rękami liście "góry lodowej" i kroimy pomidory koktajlowe na połówki. Suszymy orzeszki piniowe na gorącej suchej patelni, ciągle potrząsając. Przygotuj sos limonkowy. Aby to zrobić, wymieszaj sok z połowy limonki z oliwą z oliwek, dodając sól morską, czarny pieprz i szczyptę granulowanego cukru. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Sałatka z owocami morza i sosem limonkowym jest gotowa, układana na talerzach, polana sosem limonkowym i posypana orzeszkami pinii i startym parmezanem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy