skład / składniki
gotowanie krok po kroku
takie jedzenie jak sałatki jest dobre, ponieważ można je podawać zarówno na świąteczny stół, jak i gotować dla siebie i swojej rodziny w zwykłe dni powszednie. Najczęściej przygotowuję sałatki z wieloma składnikami, ale zdarzają się sytuacje, gdy goście nagle przychodzą niespodziewanie lub domownicy późnym wieczorem chcą zobaczyć na stole zimną przekąskę - sałatkę. Oczywiście nie ma czasu na ucieczkę do sklepu, a potem z pomocą przychodzi mi przepis kulinarny mojej mamy Sałatka rosyjska piękność lub, w inny sposób, obfitość. Jego główną zaletą jest to, że łatwo jest przygotować go z tych produktów, które są codziennie spożywane, prawdopodobnie w każdej lodówce. Mówię więc o sposobie przygotowania tej prawdziwie zbawczej sałatki. Na początek bierzemy szynkę i kroimy ją w paski.
zetrzyj ser na średniej tarce. Ogórek i pomidory są również krojone w paski. Wszystkie składniki sałatki ostrożnie układamy osobno na naczyniu, na środku naczynia wkładamy majonez, sól i pieprz do smaku, dekorujemy natką pietruszki lub koperkiem w razie potrzeby. Wymieszaj sałatkę tuż przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g