Sałatka z kapusty pekińskiej ogórek marchewka

świeża zielona sałatka na łatwą przekąskę. Kuchnia chińska ... na jej wzmiankę wielu wydaje się być wykwintnym, egzotycznym jedzeniem, które jest tak przyjemne do delektowania się i oczywiście bardzo chciałbym się nim rozpieszczać od czasu do czasu bez konieczności udawania się na wycieczkę po Chinach lub do chińskiej restauracji. Na szczęście kuchnia chińska ma bardzo proste przepisy kulinarne, takie jak sałatka z kapusty pekińskiej które można podawać zarówno w dni powszednie, jak i na świąteczny stół.
AlisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 64 % 9 g
węglowodany 29 % 4 g
100 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

aby spróbować jak najszybciej, musimy drobno posiekać liście kapusty pekińskiej, pokroić ogórek w cienkie paski i zetrzeć marchewki na grubej tarce. Słodka papryka, pomidor, czosnek (lub dziki czosnek), a także zioła należy drobno posiekać. Teraz wymieszaj wszystkie składniki w misce, sól, wyciśnij sok z cytryny, dodaj olej roślinny i dobrze wymieszaj, wyjmij do podania na pół godziny w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy