surówka z kapusty pekińskiej ogórek marchewka
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby spróbować jak najszybciej, musimy drobno posiekać liście kapusty pekińskiej, pokroić ogórek w cienkie paski i zetrzeć marchewki na grubej tarce. Słodka papryka, pomidor, czosnek (lub dziki czosnek), a także zioła należy drobno posiekać. Teraz wymieszaj wszystkie składniki w misce, sól, wyciśnij sok z cytryny, dodaj olej roślinny i dobrze wymieszaj, wyjmij do podania na pół godziny w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g