skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować ten przepis kulinarny, bierzemy dużego ananasa, usuwamy górę i rdzeń ananasa. Obieramy jabłko, kroimy w kostkę, jedną część kostek jabłka pieczemy w kuchence mikrofalowej. I smaż drugą część jabłka na rozgrzanej patelni. Po lekkim usmażeniu jabłek dodajemy do nich stewię, a gdy tylko jabłka wypuszczą sok, dodajemy maliny. Następnie, trochę mieszając, dodaj do sosu orzechy laskowe, orzechy nerkowca i migdały posiekane w moździerzu. Wszystko dokładnie wymieszaj. Bierzemy gruszkę, brzoskwinię i mango, obieramy je.
następnie obrane owoce kroimy w kostkę. Pokrój trochę winogron na połówki i usuń nasiona. Następnie wymieszaj wszystkie pokrojone owoce i włóż je do kosza ananasowego. Następnie kładziemy tam jabłka wcześniej upieczone w kuchence mikrofalowej i wylewamy przygotowany sos na wierzch. Tajska sałatka Bangkok jest gotowa! To tajskie jedzenie spodobało się wszystkim moim znajomym ze względu na przyjemny i delikatny smak. Aby przygotować tę sałatkę, spędzisz pół godziny z siły, ale będziesz się świetnie bawić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal / 100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Stewia sucha w liściach - 0 kcal/100g