skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w upalne dni lata naprawdę chcę jeść lekkie i orzeźwiające jedzenie. W jednym z magazynów o modzie znalazłem przepis na tak lekką letnią sałatkę. Nieco niezwykłe połączenie jagód i owoców z ogórkiem. Nie odrzucaj takiego jedzenia od razu, spróbuj gotować, nie pożałujesz. A przygotowanie lekkiej sałatki z truskawkami jest bardzo proste i jest orzeźwiającym daniem w gorące letnie dni. Składniki do sałatki myjemy i suszymy. Pokrój truskawki wzdłuż na dwie połówki, a gruszkę i brzoskwinię na cienkie plasterki. Za pomocą blendera wymieszaj kilka truskawek i jogurt naturalny. Bierzemy przezroczyste pojemniki i układamy przygotowane składniki warstwami. Połóż kawałki brzoskwini na dnie, następnie plasterki gruszki, następnie plasterki ogórka i połóż pokrojone truskawki na wierzchu. Całość zalewamy przygotowanym sosem jogurtowym. Możesz dodać trochę cukru pudru do sosu, nie wpłynie to na smak jedzenia. Okazało się, że jest to niskokaloryczna i bardzo smaczna sałatka. Polecam go na śniadanie wszystkim tym, którzy dbają o swoją sylwetkę, a także zwolennikom prawidłowego odżywiania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g