Sałatka fasolowa z wędzonym serem

lekka, ale bardzo satysfakcjonująca sałatka dla Ciebie i Twoich gości!
Helenka_mAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 8 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 24 % 7 g
184 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

ten przepis na gotowanie pomógł mi wiele razy. Obfite jedzenie i nic nie trzeba gotować. Prawdziwy przykład dania z kategorii "goście na wyciągnięcie ręki".

po wypróbowaniu go raz wszyscy moi przyjaciele natychmiast proszą o zapisanie im tego przepisu kulinarnego. Więc mierzymy czas i zaczynamy. Umyj kapustę pekińską i posiekaj pół widelca-zajmie to maksymalnie 3 minuty. Otwórz puszkę fasoli, wlej płyn i spłucz przegotowaną wodą-kolejne 3 minuty. Weź ser "warkocz" i pokrój go w poprzek włókien na kawałki o długości około 5 mm - 3 minuty. Wszystkie składniki układamy w salaterce, doprawiamy majonezem, ukrywamy ziołami i podajemy. Nie radzę ci go solić. Ser jest dość słony, a także majonez, ale jeśli wydaje ci się, że to za mało soli, lepiej trochę więcej sera. Sałatka fasolowa z wędzonym serem w 10 minut! Uwierz mi, jeśli trochę przyspieszysz Tempo, wystarczy 5 minut na jego przygotowanie. Pikantny smak wędzonego sera, świeżość kapusty, obfita fasola to wspaniały posiłek zarówno na śniadanie, jak i na obiad. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Ser wędzony - 270   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy