skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis na gotowanie pomógł mi wiele razy. Obfite jedzenie i nic nie trzeba gotować. Prawdziwy przykład dania z kategorii "goście na wyciągnięcie ręki".
po wypróbowaniu go raz wszyscy moi przyjaciele natychmiast proszą o zapisanie im tego przepisu kulinarnego. Więc mierzymy czas i zaczynamy. Umyj kapustę pekińską i posiekaj pół widelca-zajmie to maksymalnie 3 minuty. Otwórz puszkę fasoli, wlej płyn i spłucz przegotowaną wodą-kolejne 3 minuty. Weź ser "warkocz" i pokrój go w poprzek włókien na kawałki o długości około 5 mm - 3 minuty. Wszystkie składniki układamy w salaterce, doprawiamy majonezem, ukrywamy ziołami i podajemy. Nie radzę ci go solić. Ser jest dość słony, a także majonez, ale jeśli wydaje ci się, że to za mało soli, lepiej trochę więcej sera. Sałatka fasolowa z wędzonym serem w 10 minut! Uwierz mi, jeśli trochę przyspieszysz Tempo, wystarczy 5 minut na jego przygotowanie. Pikantny smak wędzonego sera, świeżość kapusty, obfita fasola to wspaniały posiłek zarówno na śniadanie, jak i na obiad. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Ser wędzony - 270 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g