Czerwony syzbal

zainteresowany? Otwórz i weź przepis! Nie pożałujesz!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 43 % 13 g
węglowodany 40 % 12 g
202 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

chciałbym zaproponować Ci wspaniały przepis kulinarny na czerwony syzbal (to taki sos), który znalazłem w jednym magazynie dla kobiet. Jak się okazało, to danie kuchni abchaskiej doskonale nadaje się do prawie każdego jedzenia, czy to mięsa, warzyw, zup, gotowanego ryżu, kebaba, jak kto lubi.
Syzbal nadaje potrawom pikantność i specyficzny smak.
przygotowanie Czerwonego syzbal nie jest trudne. Przede wszystkim papryczki chili należy moczyć przez godzinę w zimnej wodzie. Po namoczeniu dodaj chmiel-suneli, czosnek, cynamon, nasiona kolendry, orzechy włoskie, czosnek, sól i wymieszaj. Następnie kilka razy przekręcamy wszystkie składniki (3-4 razy) przez maszynkę do mięsa, ponownie mieszamy. Powstała masa jest gotowa do użycia.
można go również konserwować na zimę. Aby to zrobić, rozłóż mieszaninę skręconą przez maszynkę do mięsa w wysterylizowanych szklanych słoikach i szczelnie zwiń pokrywkami, w przeciwnym razie wyschnie. Następnie możesz przechowywać w ciemnym miejscu lub lodówce.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy