Sałatka jarzynowa z kapustą marchewką, papryką i jabłkami

pyszna sałatka witaminowa z tego, co zawsze pod ręką! ten przepis, który teraz ci zaproponuję, jest bardzo szybki i łatwy do zrobienia. Składniki są zawsze pod ręką. Nie tylko jest smaczny, zdrowy i lekki, ale jest też duże pole do wyobraźni.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 44 % 7 g
węglowodany 50 % 8 g
103 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

robię to w ten sposób. Biorę zwykłą białą kapustę, drobno posiekaną.Następnie kroję tutaj paprykę w paski, możesz być czerwony, możesz być zielony, nie ma różnicy. Następnie zetrzyj marchewkę, jabłko odmian kwaśnych lub słodko-kwaśnych na grubej tarce, pamiętaj o usunięciu skórki i buraków przed użyciem. Nada naszej sałatce ciekawy i piękny wygląd. Pamiętaj też, aby drobno posiekać cebulę. Posolić. dodaj cukier do smaku, ocet, można go zastąpić sokiem z cytryny i olejem słonecznikowym. w razie potrzeby tę sałatkę można doprawić zwykłą śmietaną lub majonezem. To już pasuje do Twojego gustu. Wszyscy. Jak sami widzicie wszystko jest bardzo proste i proste. Możesz podać takie danie z dowolną owsianką, ale osobiście lubię z ziemniakami. A także ta sałatka dobrze komponuje się z mięsem i rybami. Ogólnie uniwersalny. Robię tę lekką sałatkę warzywną prawie codziennie zimą. aby wzbogacić swój stół witaminami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy