skład / składniki
gotowanie krok po kroku
robię to w ten sposób. Biorę zwykłą białą kapustę, drobno posiekaną.Następnie kroję tutaj paprykę w paski, możesz być czerwony, możesz być zielony, nie ma różnicy. Następnie zetrzyj marchewkę, jabłko odmian kwaśnych lub słodko-kwaśnych na grubej tarce, pamiętaj o usunięciu skórki i buraków przed użyciem. Nada naszej sałatce ciekawy i piękny wygląd. Pamiętaj też, aby drobno posiekać cebulę. Posolić. dodaj cukier do smaku, ocet, można go zastąpić sokiem z cytryny i olejem słonecznikowym. w razie potrzeby tę sałatkę można doprawić zwykłą śmietaną lub majonezem. To już pasuje do Twojego gustu. Wszyscy. Jak sami widzicie wszystko jest bardzo proste i proste. Możesz podać takie danie z dowolną owsianką, ale osobiście lubię z ziemniakami. A także ta sałatka dobrze komponuje się z mięsem i rybami. Ogólnie uniwersalny. Robię tę lekką sałatkę warzywną prawie codziennie zimą. aby wzbogacić swój stół witaminami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g