skład / składniki
gotowanie krok po kroku
generalnie wolę jeść i gotować sałatki warzywne, ponieważ są zdrowe i smaczne. Znam wiele przepisów kulinarnych na to jedzenie. Szczególną miłością płonę do różnych roślin okopowych. Teraz chciałbym podzielić się przepisem na sałatkę ze świeżej marchwi i buraków. Na początek myjemy marchewki i buraki pod bieżącą wodą, obieramy. Teraz za pomocą robota kuchennego lub grubej tarki pocieramy warzywa. Następnie przenosimy przygotowane warzywa korzeniowe do salaterki, dodajemy do nich posiekaną zieloną cebulę i mielone orzechy. Teraz wymieszaj miód, jogurt, imbir i chili. Wszystko mieszamy. Teraz bierzemy formy bez dna, kładziemy je na porcjach, wypełniamy sałatką i usuwamy formę. Rezultatem jest sałatka uformowana w okrąg, trójkąt lub inny kształt, jaki masz pod ręką. Teraz udekoruj sałatkę gałązką zieleni-pietruszki lub koperku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g










