Sałatka w chlebie pita z serem feta

oryginalna przekąska z łatwością zmieści się w każdej uczcie!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 4 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 29 % 4 g
93 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

Idealny na pikniki na świeżym powietrzu przepis kulinarny-Sałatka pita-odnosi się do potraw kuchni greckiej. Piękno takiego jedzenia polega na tym, że można je zabrać ze sobą, jak powiedziałem, na miasto lub do pracy i zjeść jak zwykłą kanapkę. Innymi słowy, jest to doskonałe "mobilne jedzenie", bardzo zdrowa" przekąska " na ciężki dzień pracy. Przygotuj go z wyprzedzeniem, a przyjemny lunch w pracy będzie gwarantowany.
obieramy ogórki, a następnie razem z pomidorami kroimy w kostkę. To samo dotyczy sera feta-kroimy w kostkę. Wlej oliwę z oliwek do głębokiej miski, dodaj pieprz i sól, wyciśnij czosnek, wymieszaj. Teraz kładziemy tutaj pomidory, ogórki, ser, oliwki pokrojone na cztery części i liście sałaty rozdarte rękami na małe kawałki. Ponownie wymieszaj. Przecinamy dwa pita na pół – otrzymujemy 4 porcje. Wypełnij każdy kawałek sałatką i zawiń w rurkę. Najważniejsze jest, aby zrobić to przed podaniem, aby chleb pita nie zmiękł.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Ser "feta" - 290   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy