skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź wszystkie te składniki, drobno posiekaj warzywa, a następnie pokrój kiełbasę w paski. Dodaję kukurydzę, próbowałem z zielonym groszkiem, zawsze mam go w zamrażarce, to samo jest pyszne, mieszam i doprawiam majonezem. Kto go nie lubi, odpowiednia jest śmietana, tylko wskazane jest zabranie domu lub sklepu, ale bardzo tłustego. Wszystko, jak widać, jest bardzo szybkie i pasuje do każdego przystawki, czy to owsianki, czy ziemniaków. Zamiast kiełbasy możesz wziąć gotowane mięso z kurczaka. Raz też zrobiłam z serca świni. Ogólnie rzecz biorąc, możesz fantazjować, jak chcesz. Najważniejsze jest to, że sałatka w każdym przypadku okazuje się smaczna i zdrowa, zwłaszcza teraz, zimą, kiedy nie ma tak wielu witamin, które nasz organizm otrzymuje z jedzeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g