skład / składniki
metoda gotowania
tuszę z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć pieprzem i solą i przełożyć do odpowiedniego naczynia. Dodaj tam liść laurowy i zalej jasnym piwem. Następnie włóż do lodówki. Im dłużej kurczak stoi, tym lepiej. Możesz zacząć od 1 nocy i zakończyć 2 dni.
marynata do tego przepisu możesz wziąć dowolną inną, to nie jest ważne. Najważniejsze jest to, że kurczak jest dobrze marynowany.
teraz połóż tuszę kurczaka na grillu na węglach i smaż, upewniając się, że ogień się nie rozpali i że nie ma zbyt wysokiego ciepła z węgli. Okresowo mięso należy podlewać marynatą. Tuszę kurczaka należy obrócić, aby smażyła się równomiernie ze wszystkich stron i nie paliła się. Gotowanie zajmie do pół godziny.
kurczak na grillu to świetne jedzenie na wycieczki z rodziną. Możesz jeść z dowolnymi świeżymi warzywami, nawet z pomidorami i ogórkami. Możesz ustawić sałatkę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g