kurczak z grilla z piwem

kurczak na grillu z dymem - cóż, po prostu boski, ale jaki smak! Próbować)
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 14 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 3 % 1 g
191 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 5 h

tuszę z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć pieprzem i solą i przełożyć do odpowiedniego naczynia. Dodaj tam liść laurowy i zalej jasnym piwem. Następnie włóż do lodówki. Im dłużej kurczak stoi, tym lepiej. Możesz zacząć od 1 nocy i zakończyć 2 dni.

marynata do tego przepisu możesz wziąć dowolną inną, to nie jest ważne. Najważniejsze jest to, że kurczak jest dobrze marynowany.

teraz połóż tuszę kurczaka na grillu na węglach i smaż, upewniając się, że ogień się nie rozpali i że nie ma zbyt wysokiego ciepła z węgli. Okresowo mięso należy podlewać marynatą. Tuszę kurczaka należy obrócić, aby smażyła się równomiernie ze wszystkich stron i nie paliła się. Gotowanie zajmie do pół godziny.

kurczak na grillu to świetne jedzenie na wycieczki z rodziną. Możesz jeść z dowolnymi świeżymi warzywami, nawet z pomidorami i ogórkami. Możesz ustawić sałatkę. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy