Sałatka z tuńczykiem z fasolką szparagową i omletem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na sałatkę.
Krok 2:
Składniki na sos.
Krok 3:
Ząbek czosnku i zioła są mielone. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i lekko ubij trzepaczką.
Krok 4:
Pokrój zieloną fasolę na kawałki o długości 3 cm i blanszuj we wrzącej wodzie przez 5-6 minut. Fasolę kładziemy na sicie i natychmiast zanurzamy w zimnej wodzie.
Krok 5:
Paprykę kroimy w cienkie paski, cebulę w krążki.
Krok 6:
Wymieszaj jajko z wodą, dodaj szczyptę soli i pieprzu, ubij widelcem.
Krok 7:
Na gorącej patelni smażyć 1-2 cienkie naleśniki jajeczne(mam 1). Pokrój w cienkie paski.
Krok 8:
Rozłóż liście sałaty na talerzu.
Krok 9:
Dodaj paprykę i fasolę.
Krok 10:
Rozłóż tuńczyka, omlet i krążki cebuli. Podlewamy opatrunek i podajemy do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g