skrzydełka w cieście piwnym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj skrzydła, osusz, podziel na części (skrajne można pozostawić na bulion). Pietruszkę opłucz i podziel na kilka pęczków. Zrób ciasto z piwa i mąki, nie musisz go solić. Zanurz skrzydła w cieście i zanurz w naczyniu z wrzącym olejem (powinno całkowicie zamknąć skrzydła). Podobnie usmaż pęczki pietruszki w cieście. Gotowe skrzydła z natką pietruszki polać sosem. Możesz użyć absolutnie dowolnego sosu, najprostszym jest po prostu zakup sosu sojowego. Chociaż smak jest już bogaty, Przyprawianie z umiarem nigdy nie boli.
a teraz już łapiesz podziwiające spojrzenia i masz czas na przyjmowanie komplementów o tym, jakim jesteś wspaniałym kucharzem. Tylko gotowanie tego jedzenia zawsze powinno być większe, w przeciwnym razie rozchodzi się zbyt szybko!
a teraz już łapiesz podziwiające spojrzenia i masz czas na przyjmowanie komplementów o tym, jakim jesteś wspaniałym kucharzem. Tylko gotowanie tego jedzenia zawsze powinno być większe, w przeciwnym razie rozchodzi się zbyt szybko!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g