szaszłyki przy ognisku są miękkie i soczyste

Niesamowity Kebab do smaku-to jest to! Robiliśmy ten kebab jagnięcy na ognisku z młodej jagnięciny, ale możesz wziąć dowolne inne mięso. Ten przepis kulinarny nauczył mnie mój dobry znajomy rasy kaukaskiej. Od tego czasu pokochaliśmy to danie z całą rodziną i przy każdej okazji przygotowujemy ulubione jedzenie podczas wycieczek na łonie natury. Jak mówi mój kaukaski przyjaciel, nie ma potrzeby marynowania dobrej młodej jagnięciny na grilla... ale dla smaku spróbujmy.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 40 % 10 g
węglowodany 12 % 3 g
148 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

bierzemy polędwicę naszego barana i kroimy na kawałki około 5x5cm.

na kaukaski szaszłyk jagnięcy marynata:

w osobnej misce wymieszaj 2 łyżki słodkiej musztardy z jedną łyżką sosu sojowego i jedną łyżką oliwy z oliwek (roślinnej). Wyciśnij sok z cytryny i dodaj tam. Następnie musisz dodać drobno posiekaną połowę pęczka kolendry i jeden plasterek czosnku do naszej marynaty. Całe to szczęście jest solone - około pół łyżeczki. Wlej marynatę do naszego baranka i umieść dosłownie pół godziny (możesz więcej) marynować dla delikatności. Okresowo Możesz podchodzić i mieszać mięso rękami.
jak zrobić szaszłyki jagnięce:

 marynowane zwierzę, delikatnie nawlecz jagnięcinę na szaszłyki i smaż szaszłyki na ogniu na gorących węglach lub w grillu na złoty kolor, okresowo posypując mieszanką wody i marynaty. Spożywamy z dużą ilością warzyw, ziół i piwa lub wina. Szaszłyk jagnięcy na ognisku w lesie jest gotowy, wlewamy kieliszki dobrego czerwonego wina i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy